Az együttesünket ideiglenesen irányító Merim Mehmedovic szakmai igazgatónk a BKG elleni vereségünk után azt nyilatkozta, hogy ennek a csapatnak egy győzelemre van szüksége ahhoz, hogy végre meginduljon a szekér. Azt a fontos győzelmet akár kedden megszerezhetjük!

Noha ezúttal nem a bajnokságban lépünk pályára, a Hepp-kupában ugyanolyan fontos lenne diadalmaskodni, ugyanis itt minden párharc egy mérkőzésen dől el.

A Salgótarján ellen hazai pályán sem számíthatunk könnyű meccsre, ezt mutatta a két csapat október nyolcadikai összecsapása is, amikor a nógrádiak a bajnokság harmadik fordulójában 84–82-re diadalmaskodtak. Akkor az utolsó támadásunkkal nyerhettük volna, ám szinte végig hátrányban játszottunk, így megérdemelten győztek a vendégek.

A találkozó salgótarjáni hőse Vas-Teplán Miklós volt, aki hat triplát értékesítve 24 pontig jutott. Meggyűlt a bajunk továbbá a 13 pontja mellett 9 lepattanót gyűjtő Lajsz Gergellyel, a 13 pontot és 9 kiharcolt személyi hibát jegyző Váits Olivérrel, valamint a dobásban rossz napot kifogó, ám 9 lepattanót szerző és 12 gólpasszt kiosztó Karanfilovszki Valentinóval. A bajnokság egészét tekintve az említett Váits a legveszélyesebb játékosuk, ő 15.4 ponttal és meccsenként szerzett 22.1 VAL-lal a Salgótarján legeredményesebb tagja.

Az ellenfél erősségei helyett azonban fontosabb a mi játékunkra koncentrálni. Ha olyan lendülettel és lelkesedéssel játszunk, mint a BKG elleni második félidőben, akkor kedden fontos győzelmet arathatunk!

Hepp-kupa, 3. kör
Hübner Nyíregyháza BS–Salgótarjáni KSE
Kedd, 17 óra, Continental Aréna