Klubunk szerződést kötött Boljos Matejával.

A Szerbiában született, de magyar állampolgársággal is rendelkező, 195 cm magas irányító 2019 óta a Rátgéber Akadémián nevelkedett. Az előző idényben hasznos tagja volt az NB I/A U20-as bajnokság alapszakaszát megnyerő pécsi csapatnak, valamint az NKA Universitas Zöld-csoportos együttesének játékosaként belekóstolt a felnőtt kosárlabdába is. Sokoldalúságát mutatja, hogy utóbbi bajnokságban 19 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz és 4 szerzett labda voltak a szezoncsúcsai.

Mateja decemberben lesz 19 éves, megfelel az NB I/B-ben érvényes fiatalszabálynak.

– Ez lesz az első évem, hogy a felnőttekkel készülök. Szeretnék folyamatosan fejlődni és megharcolni a játéklehetőségért. Az a célom, hogy bejussunk a rájátszásba, bízom benne, hogy annak is megtapasztalhatom a légkörét – mondta el Boljos Mateja.

A tizenkettes keret tagja lesz saját nevelésű fiatalunk, Verebélyi Áron is.

Áron két hét múlva lesz 18 éves. Az előző idényben már a felnőttekkel kezdte meg a felkészülést, de az U20-as gárdának volt alapembere, jegyzett 16 pontos, 16 lepattanós meccset és volt olyan mérkőzése is, amin 14 pontot, 6 gólpasszt és 6 blokkot ért el. Áron a fejlődés mellett külön célként nevezte meg, hogy az U21-es csapattal a legjobb négyben végezzen.

Mellette az utánpótlásunk legtehetségesebb fiataljai is a felnőttekkel kezdhetik majd a felkészülést.

További hír, hogy klubunk légióst is tervez szerződtetni, hamarosan őt is bejelenthetjük.