Hosszú felkészülés után végre eljött a „bemutatkozás” napja, vagyis szombaton hazai pályán megkezdtük a 2024–2025-ös idényt.

Noha az előszezonban idegenben megvertük a Vasast, nem számíthattunk könnyű összecsapásra, hiszen a fővárosiakkal az előző évadban is kiélezett csatákat vívtunk. Így volt ezúttal is…

Az idény első pontjait csapatkapitányunk, Bonifert Bendegúz szerezte meg büntetőből, majd az első mezőnykosarunk is az ő nevéhez fűződött, ám a kettő között igen döcögősen támadtunk. Hátul viszont nagyon kapartunk, az első percekben egyedül Andrássy Géza őrzése okozott fejtörést, a vendégek többi kulcsjátékosát jól semlegesítettük. Tarján Izsák beállásával a palánk alá is megérkezett a harcosság, elsősorban támadó oldalon. Magasemberünk sorra szedte vissza a lepattanókat, ez megadta a lendületet, Boljos Mateja és Nagy Simon is szép játék végén talált be, míg Bonifert sorra harcolta ki a faultokat és büntetőket dobhatott, így tíz perc után 19–8-ra vezettünk.

Az első játékrészben nem sok arra utaló jel volt, hogy szétesünk a második negyedben, mégis sorra eladtuk a labdákat, ezt kihasználva a Vasas 10–0-s futással visszajött a meccsbe. A játékvezetők engedték a kemény játékot, ami nem feküdt nekünk és sajnos nem vettük fel a kesztyűt. Néhány könnyű kosár megadta az önbizalmat a vendégeknek, akik a negyed második felében már távolról is betaláltak többször, amivel előbb csak fordítottak, majd el is léptek tizenegy ponttal.

Fordulás után sem változott a játék képe, ha csak abban nem, hogy egyre inkább Tarjánra támaszkodtunk támadásban, aki ki is használta a helyzeteit, ám így sem tudtunk zárkózni. Az első reménysugarak a játékrész vége felé jelentek meg, miután Nagy bedobott egy hármast, Bonifert labdaszerzés után zsákolt, majd időkérést követően Boljos Mateja is bevágott egy triplát.

A záró etapot így is hétpontos hátrányból indítottuk, nem akárhogyan! Tyreke Locure végre elkapta a fonalat, egy szerzett labdával végigért, majd újabb jó védekezések következtek az egész csapattól. Érkeztek a már megszokott, hihetetlen triplák Nagy Simontól, az egyikkel egalizáltunk, majd Tarján ziccerével a 34. percben már mi vezettünk. Szurkolóinktól megkaptuk a támogatást, amire szükségünk is volt, ugyanis az utolsó másodpercig nem nyugodhattunk meg.

Az utolsó támadást a Vasas vezette kétpontos hátrányban, ám sikerült kivédekeznünk az akciót, így megőriztük a 74–72-es eredményt. Nagyon nehéz, de annál értékesebb győzelemmel indítottuk az új idényt!

NB I/B, Piros-csoport, 1. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Vasas Akadémia 74–72 (19–8, 9–28, 21–20, 25–16
)
Continental Aréna, v.: Menyhárt, Marton, Dr. Nagy.
Nyíregyháza: Boljos 7/3, Locure 18/6, Nagy 19/12, Bonifert 15/3, Komma. Csere: Tarján 13, Végső 2, Hibján, Magyari. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
Vasas: Takács 2, Fekete 12/3, Karosi 18/12, Pleesz Á. 8, Andrássy 23/3. Csere: Makkos, Homoki 2, Farkas 5/3, Kelemen, Pleesz G. 2. Vezetőedző: Stephen Arigbabu.