Nagy várakozás után múlt héten megkezdtük szereplésünket a férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport 2024–2025-ös idényében. Mint ismert, a Vasas elleni első meccsünk jól kezdődött, majd ijesztően folytatódott, de a negyedik negyedben új erőre kaptunk és fontos győzelmet arattunk.

– Nagyon nehéz első meccset játszottunk egy kemény ellenféllel – mondta el vezetőedzőnk, Merim Mehmedovic.A Vasas biztosan rájátszásba várható, ezért is volt nagyon fontos, hogy sikerült győznünk. Nem játszottunk úgy, ahogy készültünk, mert a Vasas mindent elkövetett, hogy bontsa a játékszisztémánkat, nagyrészt sikerült is, de kitartóak voltunk, bírtuk a nyomást és nyertünk. Különösen jól jött ez egy ilyen nehéz idegenbeli túra előtt.

Máris jön az újabb feladat, ami talán a lehető legnehezebb lesz ebben a bajnokságban: szombaton a Kaposvár vendégeként lépünk pályára. Másfél évvel ezelőtt még az élvonalban találkozott egymással a két gárda, ám egy szezonnal a kiesésünk után a somogyiak is búcsúztak az első osztálytól. A KKKK kimondott célja, hogy azonnal visszakerüljön a legjobbak közé. Dzunics Braniszlav személyében új vezetőedző érkezett nyáron, a saját nevelésű játékosaik mellett pedig leigazolták Markovics Lukát (Fótról), Kis Rault (a Dávid Kornél KK-tól), Rosic Urost (Hódmezővásárhelyről), Kocsis Zalánt (Tiszaújvárosból), valamint a 24 éves amerikai irányítót, Darrion Trammelt, akinek ez az első profi idénye.

A Kaposvár első meccséből nehéz következtetéseket leszűrni, mivel szorosabb első félidő után nagy különbséggel, 109–61-re megverte a TF-et. Akkor Trammell volt a legjobb pontdobójuk (21 pont), de Paár Márk, Kis Raul, Markovics Luka és Szőke Bálint is tíz fölé jutott.

Ami minket illet, sajnos a múlt héten elkezdődött betegséghullám miatt továbbra sem tudtunk teljes kerettel készülni, ám minden tőlünk telhetőt megtettünk!

– A Kaposvár jól összerakott csapat, amely nagy célt tűzött ki – fogalmazott vezetőedzőnk. – Otthon játszották az első meccsüket is egy fiatal, teljesen átalakult gárda ellen. Nagyon rutinos együttes, remek amerikai irányítóval, aki kettest is tud játszani, továbbá vannak olyan játékosaik, akik korábban is dolgoztak már Dzuniccsal, például Markovics Luka vagy Kis Raul. Kellemetlen a szerkezetük, csupa két méter körüli játékossal. Nem könnyű velük idegenben játszani, de felkészültünk. Mi sem olyan csapat vagyunk, amelyik cél nélkül kosárlabdázik, most ezt a feladatot kell teljesítenünk. Nagy harcot várok és jó meccsben bízom!

A mérkőzést az alábbi linken élőben közvetítik: https://www.youtube.com/live/KaA70ursCmg