Az egyébként sem könnyű idegenbeli túrát nehezítette, hogy a betegséggel küzdő Boljos Mateja nem tarthatott a csapattal, ám szerencsére a kisebb sérüléssel bajlódó játékosaink vállalni tudták a Kaposvár elleni összecsapást.

Jó védekezésekkel kezdtünk, Nagy Simon hármasa után, 48 másodpercet követően (0–3) időt kért Dzunics Braniszlav. A rövid szünetről rosszul jöttünk vissza, több labdát is eladtunk, a hazaiak ezt kihasználva elléptek tíz ponttal. A hosszú kosárcsendet Komma László középtávolija szakította meg, majd Tyreke Locure is megszerezte első kosarát távolról. Noha a somogyiak nagyon keményen, faulthatáron védekeztek, voltak momentumaink, amivel meccsben tartottuk magunkat, igaz, Markovics Lukát nehezen tartóztattuk fel, legtöbbször nem is sikerült.

A második negyed elején Bonifert Bendegúz hatalmas blokkot osztott ki, a másik oldalon azonnal bedobott egy hármast, azt követően pedig a földön fekve küzdött meg egy labdáért. Tettük a dolgunkat, ami ekkor arra volt elég, hogy 6-8 ponton maradjon a különbség, a játékrész felénél azonban beragadtunk támadásban. Nem úgy a hazaiak, akik Bogdán Benedek vezetésével elléptek tizennégy ponttal. Ekkor érkezett egy tripla Nagy Simontól, míg Komma megharcolt egy kettesért. Visszajöttünk nyolc pontra, ám megint keményebb védekezésre váltottak a hazaiak, hiába támadtuk a gyűrűt, a palánk alatt sem kaptunk faultot.

Tizenkét pontos hátrányból indítottuk a második félidőt, de nem sokáig bízhattunk a szoros meccsben. A sokadik, játékon kívüli lökdösődés is büntetlen maradt, nem úgy Locure reakciója, ami technikait ért (egyébként jogosan). Elveszítettük a fókuszt, a KKKK ezt rutinosan kihasználva, lényegében eldöntötte a meccset.

A folytatásban küzdöttünk még azért, hogy szorosabb legyen a vége, de összességében nem tudtuk felvenni a versenyt a Kaposvárral.

NB I/B, Piros-csoport, 2. forduló
Kometa Kaposvári KK–Hübner Nyíregyháza BS 99–68 (29–22, 20–15, 29–19, 21–12)

Kaposvár Aréna, v.: Szalai, Benedek, Szecsődi.
Kaposvár: Trammell 21/6, Paár 14/3, Markovics 15/6, Kis 2, Antalics 8. Csere: Szőke 7/3, Bogdán 12, Kocsis 10/3, Rosic, Puska 7/3, Fehérvári 3/3, Hajduk. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.
Nyíregyháza: Locure 13/6, Nagy 12/12, Magyari 5/3, Bonifert 18/9, Komma 11. Csere: Tarján 9, Hibján, Végső, Glatz. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
Kipontozódott: Locure (28.).