A nagy különbségű, Kaposváron elszenvedett vereség után Debrecenben próbálunk javítani hétvégén.

 A DEAC U23 az első fordulóban magabiztosan megverte a Salgótarjánt, majd múlt héten a negyedik negyedben nagyot fordítva a TF vendégeként győzött, így Pethő Ákos csapata egyike annak a négy gárdának, amelyik 2–0-val áll. Abban bízunk, hogy az eddigi legnehezebb feladatuk elé állítjuk a cívisvárosiakat!

Szomszédunknak hat olyan játékosa van, aki a DEAC első keretében is játéklehetőséget kapott már ebben az idényben, közülük Hőgye Patrik és Neuwirth Bence mindkét meccsen játszott.

Aktuális riválisunkat augusztusban harminc ponttal legyőztük felkészülési meccsen, vasárnap azonban vélhetően nem lesz ilyen könnyű feladatunk, már csak azért sem, mert akkor nem teljes keretével érkezett a Debrecen, míg az előttünk álló összecsapáson minden visszajátszó lehetőséget kaphat – legalábbis a „nagyok” programja ezt nem akadályozza.

– Nagyon kellemetlen ellenféllel játszunk, amelyik otthon teljes kerettel lép pályára – vezette fel a találkozót vezetőedzőnk, Merim Mehmedovic. – Ez egy nagyon jó erőkből álló csapat, jó edzővel, nem véletlenül állnak két győzelemmel. Legnagyobb erősségük az egység, illetve olyan játékosaik vannak, akik az A csoportban is szerepelnek. Nagyon keményen kell játszanunk, nem szabad puhán belemennünk a meccsbe, negyven percet át jól kell dolgoznunk. Az elmúlt időszakban voltak betegeink, ők várhatóan nem lesznek még százszázalékos állapotban, de ezt próbáljuk orvosolni akár szerkezetváltással is. Nagyon kemény meccsre számítok, amin mindent megteszünk a győzelemért!

NB I/B, PIROS-CSOPORT, 3. FORDULÓ
DEAC U23–Hübner Nyíregyháza BS
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, vasárnap, 17.30