Fiatal, de annál veszélyesebb csapat, a 2-0-val kezdő DEAC U23 vendégeként folytattuk a bajnokságot vasárnap délután. Együttesünk a Kaposvár elleni vereség után különösen motiváltan várta az összecsapást.

Jól is indítottunk, Bonifert Bendegúz hármasa volt a mérkőzés első kosara, majd egymás után többször is jól védekeztünk. Noha hátul szinte hiba nélkül teljesítettünk, nehezen léptünk el, mert támadásban döcögött a szekér, leginkább a szerzett labdákkal tudtunk eredményesen megindulni. Elöl Tyre Locure kapta el először a fonalat, amerikai légiósunk nagyon élt, szerzett kosarat közelről, távolról, valamint több gólpasszt is kiosztott. Hasznosan szállt be Komma László is, aki labdaszerzés után a palánk alól és a triplavonal mögül is betalált, ám közben sajnos a faultokat is gyűjtögette.

Az összességében magabiztos első negyed után a másodikban egyre égetőbb problémát jelentett a lepattanózás, rengeteg második esélyt engedtünk ellenfelünknek. A játékrész derekán hat pontra jött vissza az akkor hajtósabbnak tűnő DEAC. A zárkózási kísérletet időkéréssel, majd arról visszatérve Nagy Simon hármasával szakítottuk meg. Az újfent nagyon hasznosan játszó Bonifert labdaszerzésével és indításával, valamint Locure 13. pontjával úgy tűnt, rendeztük a sorokat, csakhogy a félidő végén ismét elrontottuk a támadásainkat, s visszaengedtük a debrecenieket ötpontos távolságra. 31–36

A DEAC fordulást követően két gyors kosárral kezdett, majd a negyedik perc elején már vezetett is. Megint időkérés után jött tripla Nagytól, de ez csak pillanatra állította el a vérzést. A hazaiak átrohantak rajtunk és már öt ponttal is vezettek.

A 33. percben jött össze a fordítás Bonifert hármasával, nem sokkal később pedig Locure dobott egy hihetetlen ziccert. Egyre idegesebbé váltak a csapatok, sok hiba jellemezte mindkét felet, amiből úgy tűnt, mi jövünk ki jobban, hat perc alatt 11–2-t futottunk. Ellépni mégsem tudtunk huzamosabb időre… Az utolsó fél percet egypontos előnnyel vártuk, ekkor Locure kettőből egy büntetőt dobott be, amire túloldalon Kovács válaszolt ugyancsak egy sikeres büntetővel. Kevesebb mint hat másodperc maradt, amikor elveszítettük a labdát oldalbedobásból, a maradék 1.7 másodperc pedig elég volt a DEAC-nak ahhoz, hogy egy dudaszós kettessel megnyerje a meccset.

NB I/B, PIROS-CSOPORT, 3. FORDULÓ
DEAC U23–Hübner Nyíregyháza BS 66–65 (11–23, 20–13, 21–13, 14–16)

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, v.: Hervay, Sentényi, Hegedűs.
DEAC: Szentkuti 11/3, Neuwirth 9, Hőgye 7, Flasár 8, Kovács 14/6. Csere: Balázsi 4, Hegedüs 11/3, Varga, Czermann 2. Vezetőedző: Pethő Ákos.
Nyíregyháza: Boljos, Locure 22/3, Nagy 13/9, Bonifert 14/6, Tarján 8. Csere: Komma 6/3, Végső 2, Magyari, Orosi. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
Kipontozódott: Locure (40.).