Nagyon nehéz azonosulni ezzel, mert titkon mindenki abban reménykedett, hogy tovább tudjuk folytatni a bajnokságot, viszont ebben a helyzetben nem volt más választásunk, értelmetlen lett volna a folytatás – mondta Sitku Ernő csapatunk szakmai igazgatója. Nem látjuk még a vírusterjedés következményeit, jelen pillanatban a legfontosabb az egészségmegőrzés, emiatt mindenki megegyezett abban, hogy le kell állítani a bajnokságot.

Az MKOSZ rendkívüli ülésén nem hirdették ki a bajnokság végső eredményét, így nem lett megnevezve a bajnokcsapat és a kieső csapat sem. A másodosztályban a Nyíregyháza és a MAFC azonos mérleggel áll az első két helyen.

A legnagyobb kérdés, hogy van-e esélye bárkinek feljutni az élvonalba.

A többség úgy döntött, hogy nem lenne fair, ha végső eredményt hirdetnénk a bajnokságokban, de a sorrend azért valamilyen szinten mérvadó lehet a későbbiekben. Ez azért fontos, mert például a szponzoroknak majd lehet ezt mutatni, illetve az utánpótlás sportolók az egyetemi felvételinél használhatnák az eredményeket.

Megbeszéltük, hogy nincs kieső, akkor elvileg feljutó sincs, abban még esetleg bízhatunk, hogy későbbi döntés alapján felemelik az A csoport létszámát, de ebben most nem született döntés – mondta Sitku Ernő.