A Hübner Nyíregyháza BS – a MAFC-cal azonos mutatóval – az NB I/B Piros csoportjának második helyén álltak, amikor a szövetség döntése értelmében véget értek a bajnokságok. – Valahol számítottunk erre, mivel a környező országokban már korábban meglépték ezt, és az egészségügyi helyzet is indokolta, de abszolút csalódott vagyok, mivel így olyan, mintha semmi nem történt volna az elmúlt hónapokban – mondta csapatkapitányunk Bus Iván.

– Nagyon jó társaság jött össze, a pályán és azon kívül is együtt voltunk és meg akartuk szerezni a feljutást jelentő bajnoki címet. Titkon bíztam abban, hogy a szövetség ebben a helyzetben a létszámemelés mellett dönt – ezzel egyetlen csapat érdekei sem sérültek volna -, de végül ez nem történt meg.

Az irányító szerint együtt marad a keret, mivel a vezetők is ezt szeretnék és a játékosok szándéka is az, hogy közösen lépjenek egy osztállyal feljebb. A motiváció így már meg is van a következő évadra, azt viszont még senki sem tudja, hogy mikor indul be a sportélet.

Furcsa, hogy az évnek ebben a szakaszában nem kosarazunk és nem látjuk azt sem, hogy mikor foghatunk ismét labdát a kezünkbe – jellemezte a szokatlan helyzetet a csonka szezonban több mint tíz pontot és hét gólpasszt átlagoló játékos, aki egyelőre kondicionáló edzésekkel igyekszik fitten tartani magát, remélve, hogy nem tart sokáig a kényszerszünet.