Szobi Dani egy nagyon sokoldalú fiatalember. Csapatunk kosarasa amellett, hogy az életét a kosárlabdának szenteli, imádja a természetet, szívesen kipróbál új recepteket a konyhában és nem mellékesen oroszul tanul.

Miért pont az orosz nyelvet szeretné jobban megismerni? – erről kérdeztük.

Anyai nagymamám a mai Kazahsztánban született (akkori Szovjetunió) és Moszkvában ismerkedett meg a nagypapámmal, utána költöztek Magyarországra. A szüleim és a család egy része beszél oroszul, ezért is szerettem volna mindig megismerkedni jobban ezzel a nyelvvel. Évekig csak halogattam, azonban a jelenlegi – koronavírus –járvány – szituáció megadta a kezdő löketet – mondja Dani, majd viccesen hozzáteszi, hogy a két héttel ezelőtti videós bejelentkezése óta a vezetőség férfi tagjai közül néhányan oroszul köszönnek és szólnak hozzá. Ez persze még nagyobb motivációt ad a kosarasnak.
A viccet félretéve azt gondolná az ember,hogy könnyű elkezdeni egy nyelvet tanulni a jelen körülmények között, azonban férfiasan bevallom, hogy egy sorozat vagy film, illetve videójáték könnyen el tudja vonni az ember figyelmét. Jelenleg nem ott tartok és nem olyan tempóban haladok, ahogy szeretném, viszont ez talán érthető egy olyan nyelvnél, amely nem a latin ABC-re épül. A cirill betűkkel már megbarátkoztam, most már teljes gőzerővel jöhet a nyelvtan – tette hozzá Dani.