Bazsó Brúnó, a Nyíregyháza játékosa szeretné újból kipróbálni magát az A-csoportban. A kosaras több NB I-es csapatnál is megfordult már pályafutása során, mielőtt három éve a Blue Sharkshoz igazolt volna. A 25 éves kosaras a BB1.hu-nak elmondta, hogy jól érzi magát az együttesnél, majd kitért a szezon eddigi alakulására is.

– Jól kezdtük a szezont, úgy, ahogyan szerettük volna, bár az első mérkőzésen a Baja ellen még nehezen indult be a szekér. Szerencsére utána elkaptunk egy jó ritmust, azt gondolom, hogy jól is játszottunk és szerencsénk is volt, hogy a koronavírus még viszonylag korán ment át a csapaton.

Az együttes a Honvéd elleni idegenbeli találkozón elveszítette a veretlenségét, de utána rögtön javított hazai pályán a TF ellen.

– A Honvéd ellen sajnos nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, a saját kosárlabdánk helyett felvettük az ellenfelünk futós, gyors dobásos taktikáját. Van olyan nap, hogy éppen nem úgy megy a játék a csapatnak, ahogy azt szeretnénk. Szerencsére a TF ellen már tudtuk hozni azt, amit megbeszéltünk és úgy játszottunk, ahogy tudunk.

Még egy találkozó vár a Blue Sharksra a 2020-as évben, amely december 20-án a Nagykőröshöz látogat. A játékos pozitívan látja az őszi idényt, jó szájízzel menne karácsonyozni.

– Teljesen pozitívnak látom az eddigi szezont, annak örülök, hogy tudtunk játszani, nagyjából mindig teljes kerettel. A Nagykőrös ellen már készülünk, természetesen a győzelem a cél, próbáljuk jól zárni az esztendőt, hogy jó szájízzel mehessünk haza karácsonyozni.

A keretet tekintve a 9 győzelemmel és 1 vereséggel álló nyíregyházaiak kiemelkednek a mezőnyből, de Bazsó szerint több csapat is komoly játékerőt képvisel.

– A bajnokságban több csapat is van, amelyik elég komoly szintet képvisel. Persze a világjárvány egyik gárda munkáját sem könnyíti meg. A MAFC például nagyon megsínylette a szituációt, ráadásul több sérültjük is van, nem tudjuk, hogy mikor lesznek újra teljes kerettel, de biztos, hogy velük kell még számolni. A Vasasnál sem 100%-os mindenki, ők is többre hivatottak, de akár említhetném a Salgótarjánt, vagy a Honvédot is, amelynek egy fiatal, de nagyon lendületes csapata van. Nehéz megmondani, idővel ki fog alakulni, hogy kik azok, akik versenyben lehetnek a bajnoki címért – mondta, majd kitért a rövid távú céljaira is. – Jelenleg a feljutás a cél, az egész csapat erre fókuszál. Szeretnék majd újból az A-csoportban játszani, kipróbálni magamat, hogy mire lehetek képes, aztán hogy mit hoz a jövő, majd meglátjuk.