Augusztus elsejétől új szakember segíti a csapatmunkát Szollár Gergő személyében. A 27 éves fiatalember az elmúlt szezonban az NB I. B Piros csoportban szerepelő MEAFC vezetőedzője volt.

Mint mondta, nagyon örült a nyíregyházi megkeresésnek, megtiszteltetésnek és kihívásnak érzi, hogy „A” csoportos kosárlabda csapatban dolgozhat a 2021/22-es szezonban.

Szollár Gergőre elsősorban mint erőnléti edzőre számítanak a klubban, de egyéb szakmai kérdésekben is ki fogják kérni a véleményét, valamint ő lesz a Nyíregyházi Sportcentrum U 18-as csapatának az edzője.

A fiatal tréner Budapesten a Zsíros Tibor Akadémián kezdett el edzősködni, mellette a Budapesti Honvédban kosárlabdázott. Ezt követően iratkozott be a Testnevelési Egyetemre, miután Miskolcra került, ahol a MEAFC-nál folytatta karrierjét. Ő volt a csapat vezetőedzője az elmúlt szezonban.

Szollár Gergő jól ismeri a Hübner Nyíregyháza BS gárdáját, az elmúlt szezonban a Hepp Kupában és a bajnokságban is játszottunk a miskolciak ellen, így volt alkalma megfigyelni és kielemezni játékosaink munkáját.

Az edzővel kötött megállapodás mellett új játékos leigazolásáról is döntés született. Kozák Bertalan szintén a MEAFC csapatából érkezik hozzánk.

A 22 éves, 196 cm magas tehetséges kosaras 2-3-as poszton vethető be. Kozák Bertalan a Debreceni Akadémia növendéke volt, két éve került a MEAFC-hoz.