Az utóbbi évek legizgalmasabb felkészülési időszakának végéhez ért csapatunk: szerdán már bajnokit játszunk az élvonalban! Mint ismert, a B csoportot megnyerő, ezzel feljutó együttesünk nagyrészt egyben maradt, ám négy légiós és két magyar játékos érkezett, valamint Pethő Ákos személyében immár új vezetőedző irányítja a csapatot.

A trénernek össze kellett illesztenie a kirakós darabjait, meghatározó, új játékosokat épített be a csapatba. A felkészülést számos mérkőzés segítette. Cápáink az első hetekben még igencsak hiányos kerettel, kétszer találkoztak a Jászberénnyel, az oroszlányi Bányász Kupán a hazaiak mellett a Péccsel is összemérték erejüket, a Sitku Ernő Emléktornán a Honvéddal és az Alba Fehérvárral csaptak össze, majd múlt szerdán a Honvéd vendégeként tartották meg a főpróbát.

– Közel héthetes felkészülés finisébe érkeztünk – értékelte az előszezont Pethő Ákos vezetőedző. – Az első másfél hét rávezető jellegű volt, napi egy edzéssel, Borisz Maljkovics és Szollár Gergő irányításával. Ők főleg az erőnlétet alapozták meg, illetve arra készítették fel a csapatot, hogy a csapatedzéseken már elvégezhessük azt a munkát és azzal az intenzitással, amivel szeretnénk. A második héttől kezdődött meg a csapatedzés, az elején még magyar játékosokkal, majd augusztus vége felé folyamatosan kapcsolódtak be a légiósok. Először Rytis Pipiras érkezett meg, utána C. J. Bryce, augusztus 30-án Nigel Johnson. Kicsit megnehezítette a felkészülést, hogy Alex Reese helyett kényszerűségből új légióst kellett keresnünk, nem volt egyszerű, de szeptember első napjaiban Seth LeDayt próbajátékra hívtuk, amit ő elfogadott. A Bányász Kupán élesben teszteltük, ez volt az első olyan megméretés, amin A csoportos csapatokkal találkoztunk. Sokat kaptam attól a tornától és csapatépítés szempontjából is jó volt, hogy kimozdultunk a saját környezetünkből.

– Következő héten a Sitku Ernő Emléktornán az Alba elleni meccs nagy részével elégedett voltam, egy kis rövidzárlat megbosszulta magát. Ez a mérkőzés is előremutató volt, hiszen olyan dolgokban kaptunk ki, amiket csapatszinten még nem gyakoroltunk addig, így nem is várhattam el, hogy megoldják a fiúk. Mivel új csapatot kell összerakni, ez egy természetes folyamat – tette hozzá a tréner.

Csapatunk szerdán 18 órakor Debrecenben kezdi meg az idényt a DEAC vendégeként.

– Jó munkát végeztünk a felkészülés alatt, kilencven százalékban elégedett vagyok – fogalmazott Pethő Ákos. – Nagyon jó egység alakult a csapaton belül, a posztriválisok és a külföldi, valamint a magyar játékosok közötti kapcsolat is rendben van. Nyilván fejlődnünk kell, fel kell vennünk a bajnokság iramát, de örülök neki, hogy erős csapat ellen kezdünk, és így kell megmutatnunk, hogy tényleg idetartozunk.

– Mivel kialakulóban lévő csapat vagyunk, mindig kell a saját játékunkkal foglalkozni, azok a csapatok, amelyek régebb óta együtt vannak, a hét második felében szinte csak az ellenfélre tudnak koncentrálni – válaszolt vezetőedzőnk arra a kérdésre, hogy az utolsó napokban a mi játékunk csiszolásán, vagy az ellenfélre való felkészülésen van a hangsúly. – Nekünk még meg kell találni a helyes arányt, de folyamatosan csepegtetjük az információt a játékosoknak, a múlt hét nagyrészt a Debrecenről szólt, már szem előtt tartottuk a bajnoki rajtot.