Klubunk szerződést kötött Madár Andrással. Az 1991-es születésű, 193 cm magas, 1-es és 2-es poszton bevethető játékos hétfő óta a csapattal edz, a tervek szerint akár már a szombati, szolnoki mérkőzésen bemutatkozhat.

András székesfehérvári nevelésű, profi pályafutása elején évekig az Alba játékosa volt, később megfordult Jászberényben. Több szezont töltött Salgótarjánban, az Oroszlánynál és Veszprémben, az elmúlt esztendőkben a B csoport egyik legponterősebb játékosának számított. Ebben az idényben 12 bajnokin lépett pályára a Veszprém színeiben, ezeken 16.4 pontot, 4.3 lepattanót és 4.4 gólpasszt átlagolt, volt 38, 36, 28 és 27 pontos mérkőzése is. A 38 pontos, Honvéd elleni találkozón 15-ből 9 hárompontost értékesített.

Szerettük volna bővíteni a rotációnkat, Madár András pedig szabadon igazolható, miután Veszprémből távozott, így került képbe – fogalmazott Pethő Ákos vezetőedző. – A Piros-csoportban régóta meghatározó játékos volt. Úgy érzem, a távoli dobásaival tud nekünk segíteni, illetve mindig is fineszes játékos volt, akinek jó meglátásai vannak, még jobban szét tudja húzni a pályát. Az elsődleges feladat, hogy felvegye az edzésritmusunkat, majd a bajnokság ritmusát.

András, üdvözlünk a csapatban!

Fotó: hunbasket.hu