Pénteken debreceni győzelemmel kezdődött meg a Sitku Ernő-emléktorna, majd a második elődöntőn a mi csapatunk is bemutatkozott a Budapesti Honvéd ellen.

A szurkolók számos új arccal ismerkedhettek meg, a kevés ismerős játékos között viszont ott volt Bazsó Brúnó, aki már piros-fehér szerelésben lépett pályára. A mieinknél Völgyi Marcellnek és Tarján Izsáknak lehetett különleges az összecsapás, ugyanis ők is korábbi csapatuk ellen küzdöttek. Ha már küzdés, Völgyi alaposan kitett magáért, volt olyan kosár, amit beizmozott, dobott hármast is, rövid idő alatt pedig hét pontnál tartott. A másik oldalon – ha nem is pozícióban, de pontszerzésben mindenképp – Lautaro López volt az ellenfele, három-négy perc elteltével csupán ők voltak eredményesek a meccsen. Az argentin irányítóhoz később egy másik légiós, Isiah Brown nőtt fel, míg a Cápáknál sajnos senki nem kapta el így a fonalat, így nyolc perc elteltével még mindig csak a centerünk neve mellett állt pont.

Bus Iván jól szervezte a játékot, Vaskó György nagyon jól és nagyon forró kézzel állt be, Végső Bálintnak is volt biztató megmozdulása, míg Füzi Róbert hátsó befutásokból operált. Mindezen pozitívumok ellenére a Honvéd apránként ellépett. Arra is láttunk példát, amit Horváth Ákos vezetőedzőnk már a torna előtt említett beharangozónkban, vagyis olykor hiába a jó védekezés, az extra képességű támadó megoldja azt a helyzetet is.

A nagyszünetben tizenkét pont volt a hátrányunk, és rendkívül lelkesen jöttünk ki a második húsz percre, jó védekezések és szép befejezések után hét pontig zárkóztunk. Sajnos innen nem volt tovább, mert a Honvéd jó védekezése mellett magunknak is igen nehézzé tettük a meccset. Rengeteg eladott labdánkból a budapestiek többször is profitáltak, Bazsó kosarainak is köszönhetően gyorsan elléptek húsz ponttal, ahonnan már nem volt visszaút. Idővel el is fáradtunk, az utolsó tizenöt perc leginkább a rengeteg szabálytalanságtól és a még több büntetőről szólt.

A Honvéd magabiztosan győzött és bejutott a döntőbe, ahol szombaton 16 órától a DEAC-cal találkozik. Mi 13.30-tól a Kecskeméttel játszunk a bronzmérkőzésen.

Sitku Ernő-emléktorna
Hübner Nyíregyháza BS–Budapesti Honvéd SE 55–80 (12–20, 20–23, 17–26, 6–11)
Continental Aréna, v.: Pozsonyi, Balogh, Bács.
Nyíregyháza: Geiger 3, Végső 6/3, Bus 6, Szobi, Völgyi 14/3. Csere: Vaskó 10/9, Tarján 4, Nagy 2, Füzi 8, Magyari 2, Verebélyi. Vezetőedző: Horváth Ákos.
Honvéd: López 14/3, Kopácsi 5/3, Bazsó 11, Henry 7/3, Filipovics 4. Csere: Reizenger 12, Karda 7, Peringer 5, Vámos 2, Brown 13/6, Major, Hajdu. Vezetőedző: Zlatko Jovanovic.
Kipontozódott: Geiger, Magyari, illetve Filipovics, Peringer.

A másik elődöntőn
DEAC–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 84–82 (15–17, 22–18, 24–28, 23–19)

A torna további programja
Szombat, 13.30, mérkőzés a harmadik helyért: Nyíregyháza–Kecskemét
Szombat, 16.00, döntő: DEAC–Honvéd