A mi csapatunk pénteken a Honvédtól, a Kecskemét a Debrecentől szenvedett vereséget az elődöntőben, így szombaton az első nap vesztes együttesei a harmadik helyért csaptak össze egymással.

Ezen a találkozón már foghíjas kerettel léptünk pályára: a múlt hétvégén megsérült Bonifert Bendegúz mellett a felkészülést sérülten kezdő Bus Iván és Szobi Dániel sem játszott. A mieink így is felvették a versenyt a Wittmann Krisztiánt nélkülöző, ám öt légióst foglalkoztató kecskemétiekkel. Völgyi Marcell ezúttal is nagyon aktívan és eredményesen kezdett, az első negyed második felében aztán Füzi Róbert vette hátára a csapatát.

A vendégek a torna egyik legjobb játékosa, az amerikai Shannon Bouges vezetésével vezettek egy játékrész után, de megállapíthattuk, hogy összeszedettebb játékot nyújtunk, mint egy nappal korábban. Szépen járt a labda, ezekből megvoltak az üres dobóhelyzetek, amiből Nagy Simon profitált, de Vaskó György is megint nagyon jól szállt be. Geiger Bálint és Tarján Izsák előhúzott látványos megoldásokat és két fiatalunk, Végső Bálint, valamint Magyari Kristóf is rendkívül jól helytállt, bátran támadták a gyűrűt és távolról is eredményesek voltak.

A javuló csapatjátékot mutatja, hogy már az első félidőben tíz gólpassznál jártunk, míg a KTE csak ötnél és sokkal jobban vigyáztunk a labdára, mint pénteken. A nyilvánvaló fizikai különbségből adódóan viszont már az első húsz percben is meggyűlt a bajunk a lepattanózással.

A második félidőben már fáradtabban mozogtunk, ami pontatlan támadásbefejezésekben és elcsúszó védekezésben mutatkozott meg. Egy ideig így is tartottuk magunkat, ám a harmadik negyed vége felé már annyi könnyű kosarat dobtak a vendégek, amivel megnyugtatóvá vált az előnyük. A negyedik játékrészben korán kipontozódott legjobbunk, Völgyi Marcell, akinek a hiányában nem tudtuk felvenni a versenyt a palánk alatt, innentől szinte folyamatosan közelről kaptunk pontot.

A végéért kár, egyébként jobb összteljesítményt nyújtottunk, mint az elődöntőben, voltak olyan momentumok és teljesítmények, amikre lehet építeni a folytatásban.

Sitku Ernő-emléktorna, mérkőzés a harmadik helyért
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Hübner Nyíregyháza BS 100–78 (28–21, 20–20, 25–17, 27–20)
Continental Aréna, v.: Pozsonyi, Balogh, Sörlei.
Kecskemét: Sinik 7/3, Bogues 18/3, Ivkovics 4, Kucsera 10/6, Karahodzsics 15. Csere: Tóth Barna, Lawrence 15, Dramicsanin 18/6, Körmendi 3/3, Tóth P. 10, Tóth Balázs. Vezetőedző: Forray Gábor.
Nyíregyháza: Geiger 12/3, Végső 7/3, Füzi 8/3, Nagy 11/9, Völgyi 17/3. Csere: Tarján 5, Magyari 8/6, Vaskó 10/9. Vezetőedző: Horváth Ákos.
Kipontozódott: Völgyi.