Szombaton két olyan csapat találkozott egymással Cegléden, melyek nagy tervekkel vágtak neki az idénynek, a szereplésük mégsem a várakozásoknak megfelelően alakul. Ebben a helyzetben mindkét gárda úgy gondolhatta, mikor nyerjen, ha nem most?

Hat-hét perces csúszással kezdődött a mérkőzés, az extra idő lehetőséget adott a játékosoknak, hogy csiszoljanak a dobóformájukon. A csapatok be is lőtték a gyűrűt, az első negyed végén 6/8 bedobott hármasnál jártunk, míg a hazaiak 4/4-et értek el távolról.

Ami minket illet, Tarján Izsák kiválóan kezdte a mérkőzést, csakúgy mint Bus Iván, de az első percekben Szobi Dániel is bepörkölt két triplát. Ellépni ugyanakkor nem tudtuk, mert kezdetben a korábbi válogatott Csorvási Milánnal gyűlt meg a bajunk, majd Csaba Györggyel nem tudtunk mit kezdeni. A negyedet csapatkapitányunk hármasával zártuk, amivel tíz perc után vezettünk.

Innentől viszont a ceglédiekről szólt a meccs. Velkey János elképesztő formában dobott, de társainak sem kellett szégyenkezni, a CKE a mérkőzés egy pontján 10-ből 10 bedobott hármassal (!) tizennégy ponttal elléptek. A 19. percben történt meg az a csoda, hogy a hazai gárda kihagyott egy triplát, ennek sem tudtunk annyira örülni, mert közben elöl megálltunk, szinte csak Tarján és Bus tudott pontokat szerezni – a félidei 43-ból 31-et ők ketten hoztak össze. Mindezek miatt hiába kergettük bele az ellenfelet tíz eladott labdába, így is nagy hátránnyal vonultunk az öltözőbe (57–43).

A második félidő elején Vaiangina megszerezte első kosarát távolról, egyébként továbbra is Bus és Tarján vitte hátán a csapatát. Sokáig nem tudtunk jelentősen közelebb jönni, a harmadik negyed második felében azonban Geiger Bálint jó lendületet hozott, nagy része volt abban, hogy 16 pontos hátrányból visszajöttünk nyolcra.

A negyedik etapra fordulva tehát volt még esélyünk, ráadásul Végső Bálint és Glatz Soma egy-egy kosara után már csak öt volt a hátrány és több mint hét percünk maradt még a zárkózásra. A Cegléd azonban megrázta magát, másfél perc múlva már újra tizenegy volt közte. Olykor még felcsillant a remény, de védekezésben nem tudtunk mit csinálni. A CKE keretbe foglalta a meccset, ahogy a mérkőzés elején, úgy a végén is nagyon hatékonyan tüzelt, így nem tudtunk már visszajönni a meccsbe.

NB I/B, Piros-csoport, 11. forduló
CKE–Hübner Nyíregyháza BS 97–85 (28–29, 29–14, 16–22, 24–20)
Cegléd, v.: Menyhárt, Pécsi, Szőts.
CKE: Herendic 2, Dragasevic 13/6, Kertész 3/3, Csaba 31/9, Csorvási 13. Csere: Velkey 20/12, Horváth Á. 4, Berkics 2, Zsók, Horváth M. 9/9. Vezetőedző: Sértő Ádám.
Nyíregyháza: Szobi 12/6, Végső 6/6, Bus 20/9, Vaiangina 3/3, Tarján 27/6. Csere: Völgyi 4, Glatz 2, Bonifert 2, Nagy, Geiger 9/3. Szakmai igazgató: Merim Mehmedovic.