Szombaton két olyan csapat találkozik Cegléden, melyek nagy tervekkel vágtak neki az idénynek, a szereplésük mégsem a várakozásoknak megfelelően alakul. Ebben a helyzetben mindkét gárdának nagyon fontos az egymás elleni összecsapás, ám talán a mi esetünkben írhatjuk azt, hogy létfontosságú lenne a győzelem.

A másodosztályba tavaly feljutott CKE az előző idényben nem jutott rájátszásba, nyáron viszont úgy erősített, hogy erre minden adott volt ebben a szezonban. A legnagyobb név a korábbi válogatott center, Csorvási Milán, akire a statisztikák alapján nem is lehet panasz, hiszen pontban (13.1), lepattanóban (8.1) és VAL-számban (22.1) is vezeti a csapatát. Az ugyancsak A-csoportos rutinnal rendelkező Dragasevic Veljko 12.9 ponttal a második legeredményesebb, de Csaba György, Velkey János és Herendic Dominik is közel jár a tízes átlagpontszámhoz. Utóbbi a 8.4 pont mellé 6.7 lepattanót, 5.8 gólpasszt és meccsenként két szerzett labdát is a közösbe tesz.

A Piros-csoportban jónak számító nevek ellenére sem rajtolt jól a Pest vármegyei alakulat. A kalkulálható, PVSK elleni vereség után megverték ugyan az Óbudai Kaszásokat, de azt követően zsinórban ötször kikaptak. Azóta távozott Siska János vezetőedző, a Cegléd megnyert még két meccset, az előző fordulóban viszont 91–87-re kikapott a TF-Budapest vendégeként, így 3–7-es mérleggel várja a folytatást.