Noha a bajnokságban nem szereplünk jól, a Hepp-kupában tiszta lappal játszhatunk és meg is kell tennünk mindent, hogy ebben a versenysorozatban a legjobbak közé kerüljünk. Csütörtök délután a Zöld-csoport második helyén álló Tiszaújváros ellen a nyolc közé jutás volt a tét.

Az első félidőben nagyítóval kellett keresni a pozitívumokat. A védekezés nem volt rossz ugyan, de támadásban döcögött a szekér. Nyolc hazai játékos dobott pontot, csak éppen senki sem sokat. Szerencsére az Újváros sem remekelt, így húsz perc játék után egyenlő eredményt mutatott a tábla.

A harmadik negyedben aztán úgy játszottunk, ahogy azt mindenki várta. A védekezés a korábbinál is szigorúbbá vált, a másik oldalon pedig gördülékenyen járt a labda, szép akciókat vezettünk, több kosarat is faulttal együtt szereztünk meg, így fokozatosan elléptünk. Bus Iván remekül irányított, Tarján Izsák jó volt a palánk alatt, Füzi Róbert is előrelépett, Nagy Simon pedig távolról talált be többször is.

Azonban a 15 pontos előny sem volt elég, mert a negyedik játékrészben sokat javultak a tiszaújvárosi kulcsjátékosok, akik csökkentették a különbséget. Tizenhat másodperccel a vége előtt úgy tűnt, megvan a meccs, csakhogy a vendégek dobtak egy gyors hármast, mi nem tudtuk játékba hozni a labdát alapvonalról, így megint a borsodiak támadhattak, amiből a remeklő Csák Bence újabb hármassal hosszabbításra mentette a mérkőzést.

Az első hosszabbítás nagyját inkább Lekli József csapata irányította, itt Völgyi Marcelléknek kellett visszajönniük vesztes helyzetből, ami sikerült és jöhetett a második ráadás. Joel Vaiangina is fontos kosarakat szerzett, majd Végső Bálint a negyedik hármasával négypontossá növelte a különbséget. Noha már kevesebb mint húsz másodperc volt hátra, nem nyugodhattunk meg. A vendégek meg is tettek mindent, hogy újra egyenlítsenek, ám már nem dobtak olyan jól, mint korábban, így óriási izgalmak után bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Hepp-kupa, 4. kör
Hübner Nyíregyháza BS–Tiszaújváros 100–98 (18-16, 14-16, 24-10, 17-31, 13-13, 14-12) – kétszeri hosszabbítás után
Continental Aréna, v.: Balogh, Marton, Vaszi.
Nyíregyháza: Bus 13, Végső 12/12, Geiger, Vaiangina 7, Tarján 19. Csere: Völgyi 12/3, Glatz 6/6, Nagy 17/15, Füzi 14/3, Bonifert. Szakmai igazgató: Merim Mehmedovic.