A sérülések sosem jönnek jókor, pláne akkor nem, amikor egymást érik a nehezebbnél nehezebb mérkőzések. Mint ismert, zsinórban megnyert hat mérkőzés után a tabella első öt helyezettje közül néggyel találkozunk. A BKG elleni idegenbeli meccs nem sikerült jól, és a fóti összecsapás sem ígérkezik könnyűnek.

Tarján Izsák Szigetszentmiklóson csereként beállva két percet töltött parketten. Az ő játéka vasárnap is kérdéses és mellette is többen sérüléssel küzdenek.

Jó formába lendült csapattal találkozunk. A Phoenix 13–7-es mérleggel már biztosan rájátszás-résztvevő, az alapszakasz hajrájában azért küzdhet, hogy a negyedik helyre lépjen. Három rutinos játékosuk nem csak a csapatban, az egész bajnokságban a legjobbak között van: James Kinney 19.8 pontot, 7 lepattanót és 5.4 gólpasszt átlagol, az egykori válogatott magasember, Juhos Levente 15.1 pontot és 10.3 lepattanót hoz meccsenként, míg Markovics Luka mérkőzésenként 14.8 pontot tesz a közösbe. Mellettük Tichov Dominik (10.1) és Tóth Zoltán (8.3) is ponterős játékra képes.

Novemberben bosszantó meccset játszottunk a Fóttal. Sokáig vezettünk, a 29. percben még egál volt, majd ellenfelünk a harmadik negyed végén és a negyedik játékrész elején „szétdobott” minket, végül 17 ponttal nyert a Continental Arénában.

– A sérülések elvették a munkánk ritmusát, mert így óvatosabban kell dolgoznunk, de valahonnan erőt kell merítenünk – mondta el a csapatunkat irányító Merim Mehmedovic.Taktikailag felkészültünk, tudjuk, kikre kell figyelni. Nagyon kellemetlen az ellenfelünk szerkezete. Juhos a palánk alatt és kint is játszik, Kinney kivételes képességű légiós, fantasztikusan egy-egyezik, Markovics pedig legutóbb nem lépett pályára, de információim szerint ellenünk már játszik. Kompletten is nagyon nehéz lenne ez a meccs, így meg pláne, de odamegyünk és csapatként mindent megteszünk!

Férfi NB I/B, Piros-csoport, 21. forduló
Vasárnap, 18.00: Phoenix-MT Fót–Hübner Nyíregyháza BS

Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország