A Fót elleni mérkőzés egyébként is nehéznek ígérkezett, ráadásul a sérült Tarján Izsák hiányában pedig egy igazi magasemberünk maradt Völgyi Marcell személyében. A BKG ellen is remeklő center ezúttal is élt a lehetőséggel, ponterősen kezdett, mellette a korábbi csapata ellen játszó Bonifert Bendegúz is villogott, majd gyorsan elkapta a fonalat Carlbe Ervin is, aki négypontos akcióval kezdte meg a pontgyártást.

A másik oldalon James Kinneyt nagyon nehezen tartottuk meg, de az első negyed végéhez közeledve másoktól is érkeztek pontok, mert a hazaiak elkezdtek betalálni távolról és egy-két könnyű kosarat is engedtünk.

Nehezítette a feladatunkat, hogy Völgyi a második negyed elején összeszedte a harmadik személyi hibáját, ám együttesünk így is hajtósan játszott, támadólepattanókat is szedtünk, majd idővel a védekezés is összeállt. Az állandósulni látszó 7-8 pontos különbségből – a szintén korábbi csapata ellen játszó – Bus Iván kosaraival faragtunk, de elsősorban a saját térfelünkön bemutatott munkáért járt a dicséret a fiúknak. Közel öt percig lenulláztuk a lila-fehéreket, egymás után szereztük a labdákat, az egyik ilyen után Szobi Dániel végig is ért a pályán és egyenlített. Bonifert floaterével aztán a vezetést is átvettük, majd bedobta a harmadik hármasát is, amivel 10–0-ra alakult a futásunk. A büntetőkkel viszont sajnos nagyon megszenvedtünk, emiatt egypontos hátránnyal mentünk a nagyszünetre (42–41).

A második félidő elején elsősorban támadásban álltunk meg, a hazaiak büntették a hibákat. Egyre kevésbé tudtuk lelkesedéssel eltüntetni a magassági különbséget, amit Juhos Levente használt ki. A harmadik játékrész végéhez közeledve aztán éltünk Kinney és Juhos rövid pihenőjével, mínusz tízről visszajöttünk öt pontra.

A negyedik etapot jó védekezéssel és Nagy Simon ziccerével kezdtük. Nagyon hajtós zóna védekezésre álltunk át, ami megzavarta a Fótot, egymás után állítottuk meg az akciókat. A 33. percben újra egalizáltunk Bus hármasával, Bonifert óriási zsákolásával pedig már vezettünk. Az említettek mellett Glatz Soma és Völgyi is nagyon hasznosan játszott, tűz költözött a csapatba, amit meglovagoltunk! Bonifert újabb hármassal jelentkezett, aztán akkorát zsákolt, hogy a palánkot is elmozdította. Emiatt egy rövid ideig állt a játék, de ez sem zökkentette ki a fiúkat, Ervin végigment egy labdaszerzéssel, így tovább növeltük előnyünket. Az utolsó két percet nyolcpontos fórból kezdtük, amerikai játékosunk kosarával már tíz volt közte, Bonifert harmadik bődületes húzásával pedig tizenkettő! Nyolc és fél percig csupán négy pontot kaptunk!

A hajrára minden mindegy alapon Markovics Luka két hármassal közelebb hozta a csapatát, de az utolsó egy percet már higgadtan lehoztuk, így nagyon értékes győzelmet arattunk!

Férfi NB I/B, Piros-csoport, 21. forduló
Phoenix-MT Fót–Hübner Nyíregyháza BS 75–84 (26–19, 16–22, 21–17, 12–26)
Fót, v.: Balog, Gaál, Kéri.
Fót: Kinney 26/6, Richter 2, Tichov 9, Markovics 10/6, Juhos 18. Csere: Szabó 5, Tóth 5, Kékesi, Varga, Udemezue. Vezetőedző: Surmann Gábor.
Nyíregyháza: Bus 13/3, Végső 2, Ervin 15/3, Bonifert 27/12, Völgyi 12. Csere: Glatz 8, Nagy 5/3, Magyari, Szobi 2. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.