Vezetőségünk folyamatosan dolgozik, hogy kialakítsa csapatunk játékoskeretét a következő idényre. Az elmúlt napokban több szerződéshosszabbításról is beszámoltunk, ezúttal pedig két érkezőt jelenthetünk be!

Hibján Máté és Orosi Bálint személyében nyíregyházi játékosokkal erősödött a keretünk. A két fiatal játékos a Nyíregyházi Kosárlabda Klubban nevelkedett, majd a Debreceni Akadémián folytatta a pályafutását, onnan térnek most haza. Klubunk ezúton is köszöni az NYKK vezetőségének, hogy partner volt a játékosok hazaigazolásában!

Merim Mehmedovic szakmai igazgatónk és vezetőedzőnk elmondta, klubunk koncepciója, hogy minél több nyíregyházi játékos szerepeljen a felnőttcsapatban. Mint mondja, ő mindig bízott a fiatalokban és a jövőben is ezen elv mentén szeretne dolgozni.

A következő idényben mindkét játékos megfelel a fiatalszabálynak.

Máté 2004-es születésű, mezőnyposztokon bevethető játékos. A mögöttünk hagyott idényben 12 mérkőzésen lépett pályára az NB I/B Piros-csoportban és a szezon végén bemutatkozott az élvonalban is.

– Nagyon motivált vagyok, hogy számomra hazai klubban kezdhetem meg a következő szezont – árulta el Hibján Máté. – Óriási bennem a bizonyítási vágy és mindent meg fogok tenni azért, hogy megfeleljek. A következő szezonban szeretnék sokat fejlődni, tapasztalatot szerezni és a csapattal minél kiemelkedőbb eredményt elérni.

Bálint 2005-ös születésű, 206 cm magas center, a Piros-csoportban öt meccsen játszott, az NB I/A U20-as bajnokságában – Mátéhoz hasonlóan – nagy szerepet kapott.

– Nagy örömmel fogadtam a klub megkeresését, nem kellett sokat gondolkodnom azon, elfogadjam-e az ajánlatot, hiszen nyíregyházi születésű játékosként nagyon sokat jelent nekem, hogy itt játszhatok – fogalmazott Orosi Bálint. – Szeretnék a tőlem telhető legtöbbet tenni azért, hogy a legmagasabb céljainkat elérjük a következő szezonban. Nagyon várom a közös munkát!