Örömmel jelentjük be, hogy Komma László Nyíregyházán folytatja pályafutását!

A 23 éves center a MAFC-ban nevelkedett, első NB I/B Piros-csoportos mérkőzését 2020-ban játszotta, s azóta fokozatosan nagyobb szerepet kapott az újbudaiaknál. A mögöttünk hagyott idény volt az eddigi legsikeresebb szezonja, 23 alapszakasz mérkőzésen 8.7 pontot (46%-os triplázással) és 4.3 lepattanót átlagolt.

Mint ismert, a negyeddöntőben épp a MAFC-cal csaptunk össze és nem sokon múlt, hogy mi lépjünk tovább a legjobb négy közé. A fővárosiak továbbjutásában óriási szerepe volt a 203 centis magasembernek, aki 11 pontot szerzett a párharcot eldöntő harmadik meccsen. Három nappal később 14 pontot és 9 lepattanót jegyzett a Cegléd elleni elődöntő nyitányán, a döntőben pedig volt 7 pontos, 9 lepattanós mérkőzése is.

– Az előző szezonban is nagyon szimpatikus volt a Blue Sharks – mondta el Komma László. – Tetszett, hogy fiatal csapat, több játékost ismerek a keretből, akiktől csak jókat hallottam a klubról, valamint Merim Mehmedovicról is, akivel tudomásom szerint mindenki szeret együtt dolgozni. Hallottam, hogy kedveli a játékomat, mégis kicsit váratlanul ért a megkeresés, mert korábban csak Budapesten kosárlabdáztam. Tudom azt is, hogy profi körülmények uralkodnak Nyíregyházán. Összességében úgy gondolom, hogy itt tudok a legtöbbet fejlődni. A csapat céljairól addig nem tudok beszélni, amíg nincs készen a keret, azt viszont biztosan mondhatom, hogy a feljutásért akarok küzdeni és a maximumot fogom nyújtani!

Laci a szezon befejezése óta is játékban van, hiszen előbb olimpiai selejtezőn küzdött a magyar 3×3-as válogatott színeiben, mától pedig Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára Dániában.

Szurkolunk neki ott is és sok sikert kívánunk a klubunknál!

A borítófotón: Komma László az olimpiai selejtezőn Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport