Hosszú szezon végére értünk: vasárnap az idénybeli utolsó mérkőzésünket játsszuk. A BKG elleni párharc második meccsének az a tétje, hogy a kettő közül melyik gárda szerzi meg az ötödik helyet és melyik végez a hatodik pozícióban.

Az ötödikhez mi kerültünk közelebb csütörtökön, miután 89–77-re nyertünk hazai pályán. Némiképp lassú kezdést követően már az első negyedben fordítottunk és a hetedik perctől végig előnyben kosárlabdáztunk. Az első félidő hozott kifejezetten jó játékot, már 19 ponttal is vezettünk, majd a szigetszentmiklósiak fordulás után folyamatosan zárkóztak, kettő pontig csökkentették a különbséget, ám az utolsó perceket mi bírtuk jobban.

A csapatunkból többen is kiváló teljesítményt nyújtottak. Számok alapján Tarján Izsák lett a meccs legjobbja, centerünk a mezőnyből csupán egy távoli dobást hibázott, 89 százalékos dobóhatékonysággal 20 pontig jutott, abból tízet az utolsó negyedben szerzett. Kosarai mellett 5 lepattanót, 2 gólpasszt és 1 blokkot tett még a közösbe. Carlbe Ervin is sokoldalúan játszott, 20 pontot, 9 lepattanót és 7 gólpasszt jegyzett. Bonifert Bendegúz 15 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát ért el, de Völgyi Marcell is hasznos perceket töltött a pályán, 9 ponttal és 7 lepattanóval zárt. Az ellenfélnél Nagy Botondot kell kiemelni, aki hat hárompontost értékesítve 34 pontig jutott.

A 12 pontos előny azt jelenti, hogy vasárnap győzelem, vagy legfeljebb 11 pontos vereség esetén mi végzünk az ötödik helyen.

– Fáradt a csapat, több játékosunk is sérüléssel bajlódik, ami normális a szezon végén – mondta el vezetőedzőnk, Merim Mehmedovic még az első összecsapás után. – Azt kértem a csapattól, hogy próbáljuk kihozni magunkból a legjobbat. A rájátszásban két-három naponta meccs van, kevesebb idő jut a felkészülésre, ilyenkor a motiváció győz, most is így volt. Az első félidőben nagyon szépen játszottunk, majd egy kicsit elveszítettük a ritmust, de a végére minden rendbe jött. A BKG ellen nincs könnyű meccs, a visszavágó is nehéz lesz, de szeretnénk szépen befejezni a bajnokságot.

NB I/B, Piros-csoport, az 5. helyért, visszavágó
BKG PRIMA Akadémia–Hübner Nyíregyháza BS
Vasárnap, 19 óra, Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Fotó: Sipeki Péter / Kelet-Magyarország