Vasárnap a szezon utolsó meccsére utaztunk, a BKG elleni visszavágónak az ötödik hely megszerzése volt a tétje. A csütörtöki mérkőzésnek köszönhetően a feldobás pillanatában tizenkét ponttal álltunk jobban a párharcban.

A második összecsapást sem kezdtük rosszul, igaz, a jó védekezést kevésbé tudtuk kihasználni, mert rendre belehibáztunk a támadásainkba. Bonifert Bendegúz pontjaira építve így is mi vezettünk, Völgyi Marcell hármasát követően nyolc ponttal álltunk jobban.

A második játékrész elején aztán beragadtunk, a BKG Nagy Botond vezetésével, 9–0-s futással fordított. Eladtuk a labdákat és több könnyű kosarat is engedtünk ellenfelünknek. A negyed derekán újra vittünk egy kis lendületet a játékunkba, Nagy Simon remekül szállt be, Tarján Izsák indításból zsákolt, hiába azonban a jó momentumok, az öt-hat pontos különbséget nem tudtuk ledolgozni. Az sem segítette a helyzetünket, hogy nem tudtunk faultokat kiharcolni, még akkor sem, amikor két kézzel átölelték Magyari Kristófot. A félidő utolsó percéből is a hazaiak jöttek ki jobban, a nagyszünetre tízzel vezettek, vagyis összesítésben két pont maradt az előnyünk.

A második félidőre jobb védekezéssel jöttünk ki, elöl pedig Bus Iván előbb egy nehéz középtávolit értékesített, majd labdaszerzés után zsákolt.

sapatkapitányunk nagy energiával játszott, az ő újabb kosarával mínusz tizenkettőről öt pontra jöttünk vissza. Akadtak látványos akcióink: Bonifert Tarján passzából zsákolt nagyot, nem sokkal később megint ők oldottak meg egymás között egy támadást. A távoli dobásaink azonban hiányoztak ahhoz, hogy még jobban zárkózzunk, ráadásul a negyed utolsó védekezését el is rontottuk, így nyolcpontos hátrányban vágtunk neki a záró etapnak.

Az összesített előnyünk a 33. percre fogyott el, ezzel együtt az erőnk is elszállt, hiába küzdöttünk, ráadásul egymás után kaptunk két extra hármast, amivel húsz lett közte. Itt sem adtuk még fel, Tarján zsákolásával és Bus floaterével zárkóztunk, ám Nagy Botond hatodik triplája is behullott, így másfél perccel a vége előtt már nem sok reményünk maradt.

A szezonbeli utolsó párharcunkat elveszítve a hatodik helyen végeztünk, amiért nagy dicséret jár a csapatnak, hiszen a második félévben nem akármilyen menetelést mutatott be!

NB I/B, Piros-csoport, az 5. helyért, visszavágó
BKG PRIMA Akadémia–Hübner Nyíregyháza BS 86–62 (14–20, 30–14, 11–16, 31–12)
Budapest, v.: Szilágyi, Csák, Földesi.
BKG: Nagy Be. 7/3, Nagy Bo. 40/18, Büki 5/3, Galambos 5, Nshimba 4. Csere: Halász 12, Szeleczki 2, Edelényi 5, Szabó 2, Csomós 4, Kanyó. Vezetőedző: Nagy Ágoston.
Nyíregyháza: Bus 12, Végső 2, Ervin 6, Bonifert 15/3, Tarján 15. Csere: Völgyi 5/3, Szobi, Glatz, Füzi, Nagy S. 7/3, Magyari. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.