BKG-Príma SE – Nyíregyháza Blue Sharks 84:86(27–23, 23–15, 17–25, 17–23)

Blue Sharks: Bus 12, Fazekas, Bazsó 23/15, Tóth 27, Czinger 4. Csere: Czura 4, Sitku M. 5/3, Mokánszki 5/3, Harmon 6, Oláh.

Siska János : Gratulálok a csapatomnak egy nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg. Sok sikert kívánok a BKG-nak a továbbiakban.

A Nyíregyháza Blue Sharks pénteken úgy lépett pályára Szigetszentmikóson, hogy győzelme esetén az elődöntőbe jut. A BKG viszont az életéért küzdött. A hazaiak több lábon álltak, az alapemberek mellett a kiegészítők is eredményesek voltak. A Cápáknál Bazsó Brúnó néhány perc alatt háromból három triplát szerzett, a többieknek azonban meggyűlt a bajuk a távoli dobásokkal, inkább az előző meccsen is remeklő Tóth Gergely palánk alatti kosaraira lehetett támaszkodni.

A BKG a második játékrészt is ponterősen indította, emellett a letámadó védekezésével lassította a nyíregyháziakat, nem engedte, hogy ritmusba jöjjenek a vendégek. A Blue Sharks légiósa, Michael Harmon először a 14. percben kapott lehetőséget, de ekkor még ő sem tudott segíteni, a 19. percben ráadásul Oláh Zoltánra egy akción belül két faultot fújtak (a második sportszerűtlent ért), Nagy Botond ezért négy büntetőt értékesíthetett egyhuzamban (50–36).

A második félidő nagy adok-kapokkal kezdődött, Tóth Gergely megállíthatatlanul növelte pontjai számát, a BKG viszont továbbra is könnyű kosarakat szerzett. A harmadik negyed felénél aztán varázsütésre megváltozott minden, néhány akciót kivédekezett a Blue Sharks, és visszajött négy pontra.

A 33. percben Sitku Márton hármasával nagyon hosszú idő után vezettek ismét a Cápák. A hazaiak egyre bizonytalanabbak lettek, percekig nem tudtak kosarat szerezni, de a nyíregyháziaknak sem sikerült ellépniük. Bus Iván 2+1-es akciójával az utolsó perc kétpontos nyíregyházi előnnyel indult, majd Czura Attila ziccerezett. A szigetszentmiklósiak két büntetővel jöttek közelebb, de Tóth továbbra is tarthatatlan volt. Gyors kosarat szerzett a BKG, ezután Bazsó két büntetőt kihagyott, de a másik oldalon blokkolt. A maradék 0.8 másodperc már nem volt elég a hazaiaknak, elődöntőbe jutott a Blue Sharks.