Néhány nap telt csak el a MAFC elleni fájó vereség óta, vasárnap este máris a Vasast fogadtuk az 5-8. helyért kiírt első párharc első mérkőzésén. Érződnek a csapaton a negyeddöntő nyomai, sérülés miatt Bus Iván és Szobi Dániel sem tudta vállalni a játékot.

A hiányzókat kiváló dobóformával pótoltuk. Igaz, a kezdésünk nem volt jó, 0–6 viszont után kilenc megválaszolatlan pontot szereztünk. Szép kosarat szerzett Bonifert Bendegúz, Carlbe Ervin is hamar hozzászólt a meccshez, Végső Bálint pedig labdaszerzés után dobott triplát. Amerikai légiósunk kétszer volt eredményes távolról, de beállása után nem sokkal Nagy Simon is két hármast dobott.

Bonifert vezetésével folyamatosan növeltük az előnyünket, amihez Glatz Soma is jó játékkal tett hozzá, az ő hármasával már hússzal mentünk a második negyed elején (37–17). A játékrész derekán jött egy megingás, ám szerencsére nem csak mi adtuk el a labdákat, a vendégek is nagyon pontatlanul játszottak, így összességében megnyugtató, 14 pontos előnnyel vonulhattunk nagyszünetre.

A fővárosiak agresszívabban jöttek ki a második félidőre, erre építve minimálisan csökkentették a különbséget, ám gyorsan összeszedtük magunkat és javítottunk a védekezésünkön. Végső labdaszerzés után végig ért a pályán, Bonifert is lerohanásból zsákolt, Ervin újabb triplájával pedig 19 pontra nőtt az előny. Sajnos a negyed végére megint kiengedtünk, ám ekkor is úgy tűnt, hogy a győzelemmel nem lehet probléma.

Ebben a párharcban viszont fontos a különbség is, ezért a Vasas sem adta még fel, letámadással próbált lassítani minket, de a vendégek támadójátékában nem volt benne, hogy szorossá tegyék a meccset. Nálunk viszont mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtponton, hol Geiger Bálint, hol Völgyi Marcell villant, Ervin negyedik triplájával pedig újra húsz volt közte.

A végén aztán arról is gondoskodtunk, hogy a visszavágót is nyugodtan várjuk. Egy percen belül Völgyi egy, majd Glatz két hármast vágott be, az utolsó dobást pedig Ervin értékesítette indításból, így 28 ponttal győztünk!

A párharc visszavágóját jövő vasárnap Budapesten játsszuk.

NB I/B, Piros-csoport, 5-8. helyért, első mérkőzés
Hübner Nyíregyháza BS–Vasas Akadémia 92–64 (31–15, 18–20, 16–15, 27–14)
Continental Aréna, v.: Pozsonyi, Domán, Nagy.
Nyíregyháza: Geiger 8/6, Végső 7/3, Ervin 18/12, Bonifert 24/3, Tarján 7. Csere: Nagy 6/6, Glatz 12/12, Völgyi 10/3, Füzi. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
Vasas: Takács 11/6, Fekete 8, Cseh 10/3, Farkas, Olasz 10. Csere: Pleesz Á. 5/3, Kelemen 3, Andrássy 6, Rosta 7/3, Pleesz G. 2, Bagó 2. Vezetőedző: Stephen Arigbabu.