Az elveszített negyeddöntő után sincs megállás, vasárnap máris kezdődik az újabb párharc. Mint arról korábban beszámoltunk, a folytatásban a bajnokság 5-8. helyéért játszunk, ami még négy meccset jelent az idény végéig.

Elsőként az alapszakaszban harmadik helyen végzett és a Cegléddel szemben két meccsen alulmaradt Vasassal találkozunk. Itt már nem meghatározott számú győzelmet kell begyűjteni, hanem oda-visszavágó alapon a két mérkőzés pontkülönbsége lesz a mérvadó. A győztes aztán az ötödik helyért játszhat majd újabb párviadalt, míg a vesztes a hetedik helyért csatázhat. A másik ágon a BKG a TF-Budapesttel csap össze.

A Vasas elleni eddigi két mérkőzésünkből összességében jól jöttünk ki. Novemberben ugyan vereséget szenvedtünk hazai pályán, de 38 percen át vezettünk, a budapestiek a rendes játékidő utolsó percében egalizáltak és kiharcolták a hosszabbítást, amit egy ponttal megnyertek (59–60).

Márciusban már a mostani összeállításunkban vágtunk vissza idegenben. Akkor rossz kezdés után magunkra találtunk és sokáig magabiztosan vezettük, a hajrá aztán izgalmasan alakult, de a hazaiak már nem tudtak fordítani (71–74).

Utóbbi találkozón Carlbe Ervin volt a legjobb játékosunk 16 ponttal, 10 gólpasszal, 7 lepattanóval és 5 szerzett labdával, de Bonifert Bendegúz (14 pont, 10 lepattanó), Völgyi Marcell (13 pont) és Végső Bálint (11 pont) is tíz pont fölé jutott. A fővárosiaknál mindkét meccsen Cseh Botond emelkedett ki és egyébként is ő a csapatuk legjobbja, az alapszakaszban 16 pontot, 5.2 lepattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt, de a rájátszás eddigi két meccsén is ő átlagolta a legtöbb VAL-t (17) házon belül.

A párharc vasárnap 19.30-kor kezdődik a Continental Arénában, a visszavágót jövő vasárnap rendezik Budapesten.

NB I/B, Piros-csoport, 5-8. helyért, első mérkőzés
Hübner Nyíregyháza BS–Vasas Akadémia
Continental Aréna, vasárnap, 19.30