Több, mint hét hónapot kellett kihagynia a Nyíregyháza játékosának, Bus Ivánnak, aki az előző idény végén a sérülése miatt nem tarthatott a csapattal, majd pozitív koronavírus-tesztet produkált, így csak később csatlakozott be a pontvadászatba.

– A Testnevelési Egyetemen voltam, amikor kaptam egy e-mailt, hogy az egyik csoporttársunk pozitív tesztet produkált, így az egész csoportnak házi karanténba kellett vonulnia, valamint elvégezték mindenkin a szükséges tesztelést. Ekkor kiderült, hogy én is koronavírusos voltam, úgyhogy a szezon elején egyből volt egy 4-5 hetes, teljes mozgás nélküli időszak. Nálunk nem volt ebben semmi “susmus”, partner volt a klubnál mindenki, nem siettettek, sőt, ha akartam volna se térhettem volna vissza korábban. Ezután következett egy teljes kivizsgálás, amit követően végre visszatérhettem. Nagyon vártam már, hogy játszhassak, összességében több, mint kétszázhúsz nap után léptem pályára tétmeccsen.

A Blue Sharksnál úgy tűnik, hogy nem a levegőbe beszélnek, amikor a feljutásról van szó, hiszen a Hepp Kupa találkozókat is beleszámolva már hatból hat győzelemnél tart a csapat.

Veretlenek vagyunk még igen, de még korántsem százszázalékos a csapat, semmilyen téren, még fizikálisan sem. Most nemcsak Mokánszki Mátéról és magamról beszélek, akik pozitív tesztet produkáltunk, hanem a többieket is úgy érzem, hogy megfogta az a kéthetes karantén a szezon elején, amikorra a felkészülés csúcspontját terveztük eredetileg. Most kezdünk el fizikálisan és kondícionálisan visszajönni arra a szintre, amit szeretnénk, míg játékban még néha teljesen káosz van a pályán támadásban. Éppen ezért nagyon örülök neki, hogy hatból hat győzelemnél tartunk, bizakodó vagyok, mert ennél már csak jobbak leszünk. Szokni kell még nekem is, hogy most először van olyan légiós, aki a szó szoros értelmében vett irányító pozíciót tölti be, de egyelőre nagyon jól megértjük egymást a pályán. A keretben is sok van még, például Bazsó Brúnó is még csak egy találkozón szerepelt, mindemellett a fiatalokat is tudjuk rotálni.

Bus Ivánék kedden a Honvéd csapatát látják vendégül. A találkozónak előnyei lehetnek hazai szezonból, hogy a budapestieknek ez lesz az első tétmeccsük a szezonban, viszont éppen ezért nehezebb is felkészülni belőlük.

– Benne van, hogy a meglepetés erejével ők fognak tudni élni. Nyilván kérdezősködünk, a felkészülésükről is tudtunk szerezni információt, illetve a játékosaik zömét is ismerjük már. Ők most teljes átalakulásban vannak, sok saját nevelésű fiatalt építenek a csapatba, ami egy jó példa lehet mindenkinek. Puskás Artúr is már régóta ott ül a kispadon, tudjuk, hogy milyen kosárlabdát szeretnének játszani. Bízom benne, hogy kedden már teljes kerettel kiállva nem hagyjuk a Honvédnak, hogy meglepetést okozzon és hazai pályán győzni fogunk.