A hazaiak kosaraival kezdődött a mérkőzés: 7-0-ás rohammal lógtak meg a meccs elején a vendéglátók. Az első pontszerzőnk Ubilla volt, aki egy gyönyörű hárompontos kosarat dobott. Ezután azonban nem sikerült a felzárkózás, a Vasas jól védekezett,és már 12-3-ra vezetett, amikor időt kért Boris Maljkovic a mieink részéről. A pontszegény támadásainkat Bazsó törte meg egy szép triplával a negyed felénél, majd Ubilla dobhatott két büntetőt, melyet egy hárompontossal fejelt meg. Ezután Tóth Gergely értékesített két büntetőt egy kiharcolt fault után. 12 pontos Vasas előnnyel vonultak rövid pihenőre az első kisszünetben a csapatok.( 25-13)

A második negyedet Mohácsi középtávoli kosarával kezdtük, majd Ubilla villant meg, lefaragni azonban a különbségből nem tudtunk, mert a Vasas támadásaiból rendre kosarak születtek,és már 17 ponttal is vezettek, amikor időt kértünk. A negyed derekánál Mokánszki dobhatott két büntetőt, majd Bus Iván egy szép triplával növelte pontjaink számát. Próbáltuk rendezni sorainkat, Mohácsi triplájával már kilenc pontra is feljöttünk a negyed vége előtt három perccel. Sajnos azonban az utolsó pillanatokban a hazaiak ismét ponterősebbeknek bizonyultak és 15 pontos Vasas előnnyel vonultunk az öltözőbe a nagyszünetben. (54-39)

A harmadik játékrészt Ubilla két egymás utáni hárompontosával kezdtük, amelyre a Vasas legeredményesebb játékosa, Moravcsik válaszolt egy közeli kosárral. Ezt követően Ubilla volt ismét eredményes: két büntetőt értékesített egy kiharcolt fault után. Szép lassan négy pontra sikerült felzárkóznunk, melyhez hozzájárult Vaskó Gyuri egy szép triplával, majd Szobi Dani és Tóth Gergely egy-egy közeli kosárral. (58-54) Küzdelmes percek következtek a negyed hátralévő részében, amikor ismét a hazaik voltak ponterősebbek és 11 pontos előnyre tettek szert. ( 77-66)

Egy hárompontossal kezdte a negyedik negyedet a Vasas Akadémia, amelyre Mokánszki válaszolt egy közeli kosárral, majd Mohácsi dobott egy triplát, majd nem sokkal később megismételte ezt. A Vasas támadójátéka azonban továbbra is jól működött és nem tudtunk felzárkózni. A negyed derekán 13 pont volt a különbség a két csapat között, amely tovább nőtt a meccs legvégére, így a Vasasnak sikerült visszavágnia a múlt szombati vereségük után. (108-86)

Vasas Akadémia – HÜBNER-Nyíregyháza BS 108-86

(25-13, 29-26 , 23-27, 31-20)

Piros-csoport, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés
Budapest, Sport 11 Sportcentrum
V.: Minár L., Varga-Záray K., Horváth Cs. (Bognár T.)

Nyíregyháza: Ubilla 24/12, Kiss 3/3, Bazsó 5/3, Szobi 2, Tóth 14, Csere: Bus 8/6, Mohácsi 13/9, Vaskó 3/3, Mokánszki 14, Demeter -,