Csapatunk az első igazán nagy erőpróbára utazik el pénteken. Mint ismert, a keret igen foghíjas volt a Jászberény elleni két felkészülési mérkőzésen, a szeptember 3-4-én rendezendő oroszlányi Bányász Kupán viszont már úgy vehet részt, hogy jóval előrébb tart a munkában, mint múlt héten és bizony, már új arcok is feltűnnek a Blue Sharks mezében.

– Hétfőn kondicionális fejlesztéssel kezdtünk és nagyon jó csapatedzést végeztünk, illetve videón megnéztük az elmúlt időszak pozitívumait, valamint azt is kielemeztük, amiben javulnunk kell – foglalta össze a hét első napjait vezetőedzőnk, Pethő Ákos. – Hétfő este edzés után megérkezett az irányítónk, Nigel Johnson is, ő kedd délután bekapcsolódott a munkába. Ilyenkor fontos feladat, hogy megismerje a csapat támadási opcióit és a védekezésbeli alapelveinket. Az elmúlt két nap arról szólt, hogy bevonjuk őt a játékba, hiszen fontos szerepe lesz.

Az amerikai irányítónak már csak azért is minél hamarabb fel kellett vennie a ritmust, mert az oroszlányi tornán a házigazda OSE-val kezdünk, majd másnap az ugyancsak élvonalbeli Pécs, vagy a bajnoki címvédő Falco lesz az ellenfél. De ezen a héten nem csak Nigelnek kell beilleszkednie.

– Az Alex Reese-szituáció után gyorsan döntést kellett hoznunk, ennek eredményeként a tornán próbajátékon vesz részt egy amerikai kosárlabdázó – árulta el vezetőedzőnk. – Ez olyan szempontból behatárolja az edzésmunkákat, hogy – mivel ő szerda este érkezett – ugyanazokat végig kell zongorázni, mint Nigellel. Ennyi idő alatt bemutatni sem lehet mindent, nem hogy elsajátítani, de a fontos pontokat igyekszünk kiemelni. Bus Iván sérülése javulóban van, a csapatedzések nagy részén már részt tud venni, a tornán dől el, hogy játszik-e. A csapat és én is nagyon várom, hogy megmutassuk magunkat.

Bazsó Brúnó szerint is ez lesz az első alkalom a felkészülés alatt, hogy igazán csapatként léphetnek pályára a Cápák.

– A Jászberény ellen messze nem teljes kerettel álltunk ki, a második mérkőzésen már játszott a litván légósunk, de Iván nem tudott pályára lépni, lényegében irányító nélkül mérkőztünk – fogalmazott a játékosunk. – Csapatként az oroszlányi torna az első lépésünk, meglátjuk, mire leszünk képesek. Ez csak egy jó erőfelmérő, kiderül, hogy egyelőre hol tartunk a felkészülésben. Természetesen győzni szeretnénk, de nem az eredmény az elsődleges.

A Bányász Kupa pénteken 15.30-kor a Falco–Pécs összecsapással indul, majd 18.30-kor kezdődik csapatunk OSE elleni meccse. A szervező klub online élőképpel közvetíti a mérkőzéseket.

Molnár Krisztián