Csapatunk az oroszlányi Bányász Kupa második napján a harmadik helyért szállt csatába a PVSK ellen. Kijelenthetjük, hogy ez a találkozó is jól szolgálta a felkészülésünket a bajnoki rajtra.

Pethő Ákos vezetőedzőnk sűrűn rotálta együttesét, minél több kosarast igyekezett játékba hozni, hogy a srácok élesben is gyakorolják az edzéseken tanult figurákat.

Az első két pontunkat Tóth Gergely szerezte egy kiharcolt fault után két büntetőből. Az első negyedben a külső dobásaink nem igazán sültek, és kimaradt egy-két büntetőnk is. A negyed derekán 15–6-ra elhúzott a Pécs, amikor időt kért Pethő Ákos, miután Bus Iván vette át az irányító szerepet.

Támadásban akadtak jó megoldások, ám a védekezésbeli hibákat kihasználta a lendületesebben játszó PVSK, amely a második játékrész elején tíz fölé növelte a különbséget. A mieink Nigel Johnson és C. J. Bryce kosaraival kétszer is visszajöttek hat pontra, ám Michael Bryson hármasai rendre megszakították a zárkózást. A negyed második felében Mokánszki Máténak voltak jó megmozdulásai, de összességében nehezen kerültünk jó dobóhelyzetbe, míg a pécsiek roppant hatékonyan támadtak, így 48–29-re is vezettek már.

Húsz perc és egy nagyszünetbeli átbeszélés után aztán megérkeztünk a meccsbe! Nigel szép ziccerével és Tóth Geri zsákolásával kezdődött a visszakapaszkodás, előbbi aztán triplát is dobott. A sokadik jó csapatvédekezés után a próbajátékos, Seth LeDay zsákolt óriásit, Kiss Benedek triplázott, Bazsó Brúnó pedig rövid időn belül nyolc pontot szerzett egymaga, így 61–59-re megközelítettük a Pécset. 🔥

Mínusz négyről kezdődött a záróetap, de ekkor már érezték a vérszagot Cápáink! 🦈

A fiúk nem ismertek elveszett labdát, támadásban pedig jöttek az extra megoldások. C. J. szép tempójával egyenlítettünk (65–65), Nigel hármasával már vezettünk is (69–70) és idővel meg is szilárdítottuk a 4-5 pontos előnyt. Az utolsó perchez érve irányítónk passzából Seth zsákolt óriásit, majd Geri nagyot blokkolt, ezzel lényegében el is dőlt a meccs.

Csapatunk először nyert az előszezonban és bronzéremmel térhet haza Oroszlányból!

BÁNYÁSZ KUPA, BRONZMÉRKŐZÉS
PVSK-Veolia–Hübner Nyíregyháza BS 72–78 (24–16, 24–16, 15–27, 9–19)
Nyíregyháza: Johnson 21/9, Kiss 5/3, Bryce 18/6, Pipiras 3, Tóth 6. Csere: Bus, LeDay 9, Mokánszki 8, Bazsó 8/6, Vaskó. Vezetőedző: Pethő Ákos.

Molnár Krisztián