Szombaton hazai pályán folytatjuk bajnoki szereplésünket, ellenfelünk a Szolnoki Olajbányász.

A nyolcszoros magyar bajnok, nyolcszoros Magyar Kupa-győztes Tisza-parti együttes remekül kezdte az idényt, hiszen előbb hazai pályán megverte a Szegedet (77–76), utána győzött a Paks vendégeként Szekszárdon (67–90), majd egy sokáig szorosan alakuló meccsen kikapott ugyan a címvédő Falco otthonában (82–69), szerdán a DEAC elleni rangadón aratott sikerrel javított hazai pályán (79–78).

Az Olaj jó kezdése nem meglepő, hiszen a döntős keretből kilencen maradtak a csapatban, köztük három legjobb külföldi játékosuk, Roko Badzim, Marjan Cakarun és Bojan Szubotics. Előbbi elsősorban a távoli dobásokban jeleskedik, míg utóbbi két kosaras a palánk alatt nagyon erős: Cakarun 14.5 pontot és 7.3 lepattanót, Szubotics 13.8 pontot és 6.8 lepattanót átlagol. Két új igazolásuk – a Gelvis Solanót helyettesítő – Roko Rogic és Markeith Cummings is gyorsan beilleszkedett. A magyar játékosok kiegészítő szerepet töltenek be igen megbízhatóan, közülük hatan-heten rendre lehetőséget kapnak.

A mérkőzés különösen érdekes lehet Anda Dávidnak, aki Szolnokon kezdte meg profi pályafutását és bajnoki címet is nyert a csapattal. Másodedzőnket, Borisz Maljkovicsot sem kell bemutatni a vendégszurkolóknak, míg a másik oldalon szintén a másodedző, Szarvas Gábor volt több évig a Nyíregyháza játékosa.

TIPPMIX FÉRFI NBI/A, 5. FORDULÓ
19.00:
Hübner Nyíregyháza BS–Szolnoki Olajbányász

Borítófotó: Szolnoki Olajbányász Facebook