Az eddigieknél is nehezebb feladat vár csapatunkra szerdán, hiszen a 13. forduló előrehozott mérkőzésén a Falco KC Szombathely otthonában lépünk pályára. A Vas megyeiek a 2018–2019-es kiírásban bajnokok lettek, a következő szezonban élen álltak, amikor a koronavírus miatt befejeződött a bajnokság, majd az előző idényben újra aranyérmet szereztek.

A hazaiak igen összeszokott csapatot alkotnak, négy magyar válogatott játékosuk (Perl Zoltán, Váradi Benedek, Benke Szilárd, Keller Ákos) mellé további kettőt (Golomán György, Somogyi Ádám) igazoltak nyáron, mellettük két légióst foglalkoztatnak. Gasper Okorn vezetőedzőből szakmai tanácsadóvá lépett elő, ebben az idényben már az egykori másodedzője, Milos Konakov látja el a korábbi feladatait.

Legeredményesebb játékosuk Perl Zoltán (17.6), de Benke, Váradi, Golomán és Boris Barac is tíz pont felett átlagol.

A Falco a várakozásoknak megfelelően kezdte az idényt, megverte a PVSK-t (99–77), az Albát (66–98), a Sopront (95–64), a Szolnokot (82–69) és a Körmendet (78–86) is. Ezeknél is nagyobb eredmény, hogy a sárga-feketék a Bajnokok Ligája első fordulójában hazai pályán legyőzték az AEK Athént (83–78).

Csapatunk két játékosának is van „falcós” múltja. Bazsó Brúnó szombathelyi nevelésű, az utánpótlásból felkerülve 2013-tól a 2016 nyaráig erősítette a felnőttcsapatot, míg Bus Iván a 2014–2015-ös szezonban volt szerdai ellenfelünk kosárlabdázója.

Tippmix férfi NB I/A, 13. forduló (előrehozott mérkőzés)
18.00: Falco KC Szombathely–Hübner Nyíregyháza BS