Nagy fordulatokkal és érzelmekkel teli szezon végéhez értünk. Ezen a héten befejeződik számunkra az idény, a kérdés már csak az, hogy az ötödik, vagy a hatodik helyen zárunk-e.

A BKG PRIMA Akadémia elleni pérharc lebonyolítása hasonló, mint a Vasas elleni volt, vagyis két meccs pontkülönbsége dönt arról, melyik gárda nyeri meg a párviadalt. Csütörtökön 17 órakor hazai pályán kezdünk, majd az utolsó meccset vasárnap játsszuk Budapesten.

A szigetszentmiklósiakkal nagy csatákat vívtunk a közelmúltban, elég csak 2021-re visszaemlékezni, amikor ellenük nyertük meg a Hepp-kupát, valamint a bajnoki döntőt. Azóta is Nagy Botond és testvére, Benedek a csapat két mozgatórugója. Ha csak a rájátszás eddigi öt meccsének statisztikáit vizsgáljuk: előbbi közel 29 pontot átlagol 41 százalékos triplázással, mellé 8.8 gólpasszt jegyez, utóbbi 13 pontot (43% triplázás) és 8 gólpasszt hoz meccsenként.

Pontgyártásban csatlakozott hozzájuk az elsősorban kintről veszélyes Büki Lóránt (12.4 pont), valamint a palánk alatt hatékony Joel Nshimba (11.8 pont), de a kanadai Jake Hunterre (7.5 pont, 6.5 lepattanó) is figyelni kell, bár ő csapata előző meccsén nem lépett pályára.

A BKG negyedik helyen zárta az alapszakaszt, a negyeddöntőben hárommeccses csatában maradt alul a Fóttal szemben, az 5-8. helyért rendezett küzdelmek első párharcát kettős győzelemmel abszolválta a TF ellen.

– Hetedik helyen végeztünk az alapszakaszban, bejutottunk a rájátszásba, ott még sikerült feljebb lépnünk – fogalmazott vezetőedzőnk, Merim Mehmedovic. – A srácok fáradtak, de azok voltak a Vasas ellen is és megoldottuk a feladatot. Most is erre törekszünk, harcolni fogunk azért, hogy két jó meccset játszunk, különösen csütörtökön, saját közönség előtt akarunk jól szerepelni. Bus Ivánon kívül egészséges a társaság, szeretnék mindenkinek játéklehetőséget adni. A BKG kellemetlen ellenfél, az egyetlen csapat a bajnokságban, amelyiket nem tudtuk egyszer sem megverni. Most újra lehetőségünk lesz rá. Megpróbáljuk szépen zárni az idényt és a jelenlegi helyzetből kihozni a maximumot.

Csütörtökön tehát a szezon utolsó hazai mérkőzésére várjuk szurkolóinkat!

NB I/B Piros-csoport, az 5. helyért, első mérkőzés
Hübner Nyíregyháza BS–BKG PRIMA Akadémia
Csütörtök, 17 óra, Continental Aréna

Fotó: Gazdag Mihály/Kelet-Magyarország