Huszonnyolc pontos előnnyel utazhattunk el Budapestre, a Vasas elleni párharc visszavágójára. A különbség megnyugtató volt, de tudtuk, hogy figyelni kell a vasárnap esti meccsen is, hiszen a hazaiaknak nem volt veszíteni valójuk, mindent egy lapra feltéve küzdhettek, hogy ledolgozzák a hátrányt.

Bus Iván sérülés miatt továbbra sem tudta vállalni a játékot, Szobi Dániel viszont visszatért a csapatba.

Már az első percek megmutatták, hogy a felek komolyan veszik az összecsapást, mindkét gárda egészpályás letámadással lassította ellenfelét. A Vasas emellett agresszívabban is támadta a gyűrűnket, illetve a meccs korai szakaszában két hármast is bedobott. Nálunk Carlbe Ervin kezdett nagyon aktívan, de a többiek is csipegették a pontokat. A második játékrész elején Szobi hatalmas blokkal ugrasztotta talpra a kispadot, Völgyi Marcell rövid időn belül két kosarat is szerzett, a fővárosiak így is elléptek nyolc ponttal. Innen Geiger Bálint szemfüles kosarával és Nagy Simon futtából értékesített hármasával pillanatokon belül visszajöttünk, ám összességében nem volt ritmusa a játékunknak, amit a Vasas kihasznált.

A hazaiak még nagyobb tempóra kapcsoltak a második félidőre, dobtak is két hármast, de Ervin és Geiger is betett egy-egy ziccert indításból, valamint amerikai légiósunk távolról is beköszönt, majd Bonifert Bendegúz zsákolt nagyot. Hamarosan paprikássá vált a hangulat, ám a fővárosiak minden igyekezetük ellenére is csak tizenhárommal tudtak vezetni. A negyedik etapot aztán Tarján Izsák triplájával indítottuk, Ervin is dobott egyet, amivel visszajöttünk három pontra. A Vasas továbbra is nagyon lelkes maradt, annak ellenére is, hogy az összesített győzelemre már nem volt reális esélye.

A visszavágót ugyan elveszítettük, összességében magabiztosan abszolváltuk a párharcot és készülhetünk az ötödik helyről döntő, BKG elleni két összecsapásra.

NB I/B, Piros-csoport, 5-8. helyért, visszavágó
Vasas Akadémia–Hübner Nyíregyháza BS 87–75 (26–23, 19–14, 24–23, 18–15)

Budapest, Sport11 sportcsarnok, v.: Hervay, Bagi, Polonkai.
Vasas: Takács 8/6, Fekete 8/3, Cseh 19/9, Farkas 14/9, Olasz 7. Csere: Pleesz Á. 12, Andrássy 15, Kelemen 2, Filipovic 2. Vezetőedző: Stephen Arigbabu.
Nyíregyháza: Geiger 4, Végső 4, Ervin 23/6, Bonifert 8, Tarján 11/3. Csere: Szobi 9, Völgyi 12, Glatz 1, Nagy 3/3, Magyari. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.