A szezonban először fordult elő, hogy győzelem után készülhettünk egy bajnokira, ráadásul rögtön több mint egy hetünk volt a pihenésre és az ellenfél feltérképezésére. Önbizalommal teli várhatjuk tehát a vasárnapi, Egis Körmend elleni hazai találkozót, igaz, ugyanez a vendégekre is elmondható.

A vasiak a termük parkettázása miatt idegenben játszották az első három meccsüket, otthon csupán egyszer léphettek pályára. Az első két fordulóban nyertek Zalaegerszegen (80–84) és Oroszlányon (72–78), ezt követően kikaptak Szekszárdon a Paks vendégeként (106–87), majd már otthon szenvedtek vereséget a Falcótól (78–86). Az önbizalom aztán Debrecenben térhetett vissza, hiszen a házigazda már 19 ponttal is vezetett, innen elképesztő triplazáporral fordított a Körmend és 89–76-ra nyert.

Utóbbi meccsen kulcsszereplő volt a körmendi felnőttcsapatot 20 éve segítő Ferencz Csaba, aki öt hárompontost elsüllyesztve 19 pontig jutott. A 36 éves, válogatott bedobó az eddigi öt meccsen 11.8 pontot átlagol, meccsenként 3 triplát értékesít. Mellette Durázi Krisztofer (7.5 pont), valamint a négyfős légióskontingens viszi el dobott pontok jelentős részét. A három amerikai közül a legjobb összteljesítményt az irányító, Kamau Stokes jegyzi 16.4 ponttal, 6 gólpasszal és 4.6 lepattanóval, a legeredményesebb a 17.2 pontos center, Brandon Garett, de Maliek White és a szerb Sztefan Szavics is fontos tagja a csapatnak.

Aktuális ellenfelünk talán legnagyobb erőssége a tripladobás. A Falco (40.1%) után a Körmendé (38.5%) a legjobb dobószázalék távolról, viszont Ferenczék többet kísérleteznek és majdnem kettővel több hármast dobnak be meccsenként (8.8 – 10.5).

A mérkőzés csapatunk fiatal alapemberének, Kiss Benedeknek lehet a legkülönlegesebb. A bajnokság egyik legjobban teljesítő huszonhárom év alatti játékosa először játszik nevelőegyesülete ellen.

Tippmix férfi NB I/A, 7. forduló
19.00:
Hübner Nyíregyháza BS–Egis Körmend
Continental Aréna

Fotó: Szendi Péter/Vas Népe