Véget ért a csapatunk számára egy hónapra nyúlt válogatott szünet: pénteken újra bajnokit játszunk a Tippmix férfi kosárlabda NB I/A csoportjában.

Mint ismert, november 10-én zsinórban ötödik győzelmünket szereztük meg, ezzel a tabella hetedik helyéről várjuk a 11. fordulót – a Naturtex-SZTE-Szedeák otthonában folytatnánk a jó sorozatot.

Ellenfelünk, idénye felemás. A Szeged az előző kiírás bronzérmeseként indulhatott a FIBA Europe Cup selejtezőjében, abban az időszakban halasztania kellett a bajnokságban, ezért van kevesebb meccse, mint a csapatok többségének. A Tisza-partiak a szezon elején egy ponttal kaptak ki Szolnokon és a Kaposvár ellen is, majd az első győzelmüket Zalaegerszegen szerezték meg. Később vereséget szenvedtek az Oroszlány, a Kecskemét és a Falco ellen, de megverték a Paksot, a Sopront és a szünet előtt a DEAC-ot, így 4–5-tel a kilencedikek a tabellán.

A 97–79-es debreceni győzelmet már a Szrecsko Szekulovicsot váltó, korábbi segédedző, Simándi Árpád irányításával aratta a Szedeák.

Legjobb játékosuk az irányító Tayler Persons (24.9 pont, 6.4 lepattanó, 8 gólpassz), de Keandre Cook (19.3 pont) is kiemelkedik, mint ahogy a pályafutása legjobb szezonját futó Bognár Kristóf (11.4 pont, 6.3 lepattanó). Másik két légiósuk Jesse Hunt (6.4 pont) és Justin Alston (6.4) idáig inkább kiegészítő szerepet töltött be, a kispadról beszállva pedig elsősorban Keller Iván (5.7 pont) tölt hasznos perceket a pályán.

Persons és irányítónk, Nigel Johnson párharca különösen érdekes lehet, ugyanis a bajnokság két legjobban teljesítő légiósa találkozik egymással. Előbbi pontátlagban, gólpasszban és VAL-mutatóban is első, szerzett labdában a második legjobb, Nigel pontban és VAL-ban is második. A legtöbb pontot dobó játékosok listáján egyébként C. J. Bryce (19.7) a harmadik, míg a szegedi Cook (19.33) az ötödik.

Tippmix férfi NB I/A csoport, 11. forduló
Naturtex-SZTE-Szedeák–Hübner Nyíregyháza BS
Időpont: péntek, 18 óra
Helyszín: Újszegedi Sportcsarnok
Stream: MindigGO

Fotó: Frank Yvette/Délmagyarország