Az alapszakasz első körének utolsó mérkőzését játsszuk szombaton. Ennek azért van különös jelentősége, mert a kör végén – amikor már mindenki találkozott mindenkivel legalább egyszer –, kialakul a Magyar Kupára kvalifikáló legjobb nyolc mezőnye. A mieinkkel ellentétben a legtöbb csapat még kétszer lép pályára addig, ezért lehetetlen megjósolni a kupa mezőnyét, az viszont biztos, hogy együttesünknek nyernie kell a Paks ellen ahhoz, hogy egyáltalán számolgatnunk kelljen.

Ez nem lesz egyszerű feladat, még úgy sem, hogy az Atomerőmű mögöttünk áll a tabellán. A csarnokfelújítás miatt a hazai meccseit Szekszárdon játszó gárda 2–8-as mérleggel ment el a válogatott szünetre. A mögöttünk hagyott egy hónapban rengeteg változás történt az egyesületnél: a paksiaknak új szakosztályvezetője (Gulyás Róbert), vezetőedzője (Petar Mijovics) és két új légiósa van (Deshon Taylor, Kenneth Goins). Az új felállásban múlt héten megverték a DEAC-ot.

Az Atom legponterősebb játékosa az amerikai irányító, Kendrick Brown (17.2 pont), a legjobb VAL-mutatóval viszont válogatottunk alapembere, Eilingsfeld János rendelkezik (14.4 pont, 7.6 lepattanó, 21.5 VAL). Brownnal együtt két amerikai és két horvát alkotja a légiós kontingenst, Eilingsfeld mellett meghatározó magyar játékosuk Kovács Ákos (9.6 pont).

A két egyesület között nem sok mozgás volt az utóbbi években, az aktív játékosok közül Bus Ivánt említhetjük, aki megfordult mindkét gárdában – csapatkapitányunk a 2011–2012-es idényben volt az ASE kosárlabdázója.

Csapatunkhoz kapcsolódó további hír, hogy Vaskó György súlyos térdsérülést szenvedett, számára nagy valószínűséggel véget ért a szezon.

Tippmix férfi kosárlabda NB I/A, 12. forduló
Szombat, 19.00: Hübner Nyíregyháza BS–Atomerőmű SE
Helyszín: Continental Aréna
Stream: MindiGO

Fotó: Mártonfai Dénes/Tolnai Népújság