Szerda este két, javítani igyekvő csapat találkozik egymással Pécsen: a hazaiak sorozatban elszenvedett négy vereség után, a mieink két nyeretlen mérkőzést követően szeretnének győzni.

A két gárda október 2-án, a harmadik fordulóban csapott össze először. A Cápák 13 ponttal is vezettek azon a mérkőzésen, ám a második félidő a PVSK-nak sikerült jobban és 110–104-re győzött. Nigel Johnson 29, C. J. Bryce 26, Rytis Pipiras 19 pontig jutott a meccsen, a másik oldalon Tomiszlav Ivosev 23, Michael Bryson és Samajae Haynes-Jones 20-20, Veljko Brkics 18 pontot szerzett, de fontos kosarakkal segítették csapatukat a magyar játékosok is.

A baranyaiaknál az említett légiósokra kell a leginkább figyelni, és mellettük az októberi meccsen bemutatkozó Justin Gordon is 10 pont felett átlagol.

Változás azóta, hogy a távozó Dragan Alekszics vezetőedző munkáját a korábbi segítője, Andrija Csirics látja el, valamint csatlakozott a csapathoz az előző idényben még a BKG-t erősítő Armaghani Ármin.

A Pécs 5–9-es mérleggel a 12., csapatunk 6–9-es mutatóval a 10. helyről várja a fordulót, így roppant kiélezett csatára lehetne számítani, ám nehéz megtippelni az esélyeket, mert az utóbbi időben a hazaiaknál is voltak hiányzók és biztos, hogy betegségek, sérülések miatt mi sem teljes kerettel állunk ki – a mérkőzés előtti órákban derül ki, hogy kikre számíthat Pethő Ákos vezetőedző.

Tippmix férfi NB I/A, 16. forduló
Pécsi VSK-VEOLIA–Hübner Nyíregyháza BS
Helyszín: Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Időpont: 18.00
Stream: MindiGO

Fotó: hunbasket.hu