A Sopron–Nyíregyháza párharccal október 16-án egy szép sorozat vette kezdetét, most bízunk benne, hogy január 22-én ugyanebben párosításban megszakad egy széria.

Ki ne emlékezne rá, hogy a 6. fordulóban Sopronban szereztük meg a szezonbeli első győzelmünket. A 90–82-re megnyert összecsapáson remek csapatmunkát mutattunk be, C. J. Bryce és Seth LeDay 17-17, Nigel Johnson 16, Rytis Pipiras 13 pontot dobott, a magyar magunk 22 egységet szorgoskodott össze, itt kiemelkedett Kiss Benedek 10 és Mokánszki Máté 8 pontos teljesítménye. Az idegenbeli sikert követően további négy meccset nyertünk.

Meg kell jegyezni, hogy a kisalföldi gárda akkoriban egészen más arcát mutatta. A rossz szereplés következményeként a klub november 15-én közös megegyezéssel szerződést bontott Dzunics Braniszlav vezetőedzővel – ekkor 2–7-es mérleggel álltak a 12. helyen. A következő mérkőzést Bors Miklós másodedző irányításával nyerte meg az SKC, majd visszatért a csapatot már korábban irányító Kosztasz Flevarakisz. A Sopron a göröggel a kispadon rögtön meccset nyert Szolnokon, az említett két mérkőzéssel együtt pedig már kilencmérkőzéses győzelmi sorozatban vannak a dunántúliak, akik megverték többek között a Falcót, a Körmendet és a DEAC-ot is. Formájukról és önbizalmukról mindent elmond, hogy a múlt heti találkozón már 39 ponttal is vezettek a debreceniek ellen, végül huszonöttel diadalmaskodtak.

A játékoskeretben is voltak változások. A jelenlegi légióskontingensük szárnyal. Két kisemberük, Rickey McGill és Teyvon Myers megosztva a legponterősebb a csapatban 16.3-as pontátlaggal, a hosszú sérülés után visszatérő Milos Boriszov 15.6 pontot átlagol, E. R. Montgomery 14.8 pont mellé 7.2 lepattanót tesz a közösbe, Quincy Ford pedig 11.6 pont mellett meccsenként 8.9 lepattanót jegyez, ami az egész ligában a legjobb mutató a kategóriában.

A sikerekből a magyarok is kiveszik a részüket. A rutinos Takács Norbert 40 százalékos triplázással 6 pontot, Halász Ákos 4.7 pontot és 4.5 gólpasszt átlagol. A fiatal percek nagy részét két nyíregyházi játékos, Sitku Márton és Fazekas Csaba viszi el.

A Sopron az utóbbi hetek jó szereplése miatt a harmadik helyről várja a fordulót. Mi nem léptünk pályára a múlt héten, azt megelőzően viszont fantasztikus meccsen győztük le az Alba Fehérvárt. Ha úgy tudunk játszani, mint legutóbb, akkor ráerősíthetünk a mondásra, miszerint egyszer minden sorozat megszakad…

Tippmix NB I/A, 19. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Sopron KC
Kezdés: szombat, 19 óra
Helyszín: Continental Aréna

Fotó: Makovics Kornél/Tolnai Népújság