Egyszer minden sorozat megszakad – mondhatták a nyíregyházi kosárbarátok. Csapatunk is azzal a szándékkal lépett pályára szombat este, hogy az az „egyszer” most legyen, ugyanis a Sopron KC kilencmeccses győzelmi szériával érkezett Nyíregyházára.

A mieink az elmúlt meccsekhez hasonlóan alacsonyabb szerkezettel kezdtek, a vendégek nyitóötösében pedig helyet kapott klubunk korábbi játékosa, a nyíregyházi Sitku Márton – egy másik földink, Fazekas Csaba csereként várt a bevetésre.

A soproniak hamar megmutatták, hogy a sikersorozatot nem a szél fújta össze. Az első percekben nehezen találtunk utat az ellenfél gyűrűjéig, míg a vendégeknél Quincy Ford két triplával és egy zsákolással egymást követő támadásokból szerzett nyolc pontot, amivel négy perc után tízzel ment az SKC. Időkérés után Kiss Benedek leheletfinoman elhelyezett egy közeli kettest a gyűrűbe, majd az ötödik perc végén Rytis Pipiras bedobta az első hárompontosunkat. Remekül szállt be Manny Suárez, aki triplával, 2+1-es akcióval és egy duplával nyolc pontot szerzett. Centerünk vezetésével visszajöttünk négy pontra, de újabb soproni pontok következtek, Rickey McGill távolijával ismét tíz volt közte. Utóbbi kosárnál egyébként hatból négy bedobott hármasnál járt a vendégcsapat.

A második negyed elején kétszer is labdát szereztünk, elöl pedig nagyon aktív volt C. J. Bryce. A korábbiakhoz hasonlóan folytatódott a mérkőzés: visszajöttünk három-négy pontra, majd újra ellépett a Sopron. Ebben nagy segítségére volt csapatának Fazekas, aki rövid idő alatt tíz pontot szorgoskodott össze. A negyed nagy részében akárhogy támadhattuk a gyűrűt, nem állhattunk oda a büntetővonalra. Az utolsó perchez érve Ford zsákolásával beállt az addigi legnagyobb, 12 pontos különbség.

Fordulás után jól védekeztünk, és a lepattanókat is kontrolláltuk. Jól szállt be Bazsó Brúnó, aki indításból kettest, felállt védelem ellen hármast dobott. Sajnos úgy tűnt, ismét csak pillanatokig élhet a remény, mert Milos Boriszov mindenre tudott válaszolni, Teyvon Myers pedig hihetetlen hármast értékesített védővel az arcában. Utóbbi kosár után a Sopron 9/14-nél járt távolról.

Szerencsére ez sem tört meg minket: Manny és Rytis is beköszönt egy-egy triplával, Nigel Johnson középtávolijával pedig egy pontra zárkóztunk. A 29. percben technikait kapott Boriszov, az ezért járó büntetőt chilei válogatott centerünk tette a helyére, ám a támadásból nem tudtuk átvenni a vezetést.
Miként a negyedik játékrészben sem, pedig több lehetőségünk is volt, hogy magunk javára fordítsuk a mérkőzést. Négy soproni ponttal kezdődött a záróetap, ám ennél nagyobb probléma volt, hogy több mint három percig nem tudtunk betalálni. A Sopron sem támadott tökéletesen, de Boriszov továbbra is veszélyes volt, míg mi elöl többször is elrontottuk az akcióinkat. Az utolsó perchez érve Fazekas tett vissza egy támadólepattanót, ezzel újra négy volt közte, a következő támadásunkból pedig ismét eladtuk a labdát, ezzel lényegében el is dőlt a meccs.

Közel voltunk a bravúrhoz, de nem tudtuk megszakítani az SKC győzelmi sorozatát.

Tippmix NB I/A, 19. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Sopron KC 81–88 (21–30, 24–25, 29–19, 7–14)

Continental Aréna, 1100 néző, v.: Kapitány, Lengyel, Györfy.
Nyíregyháza: Johnson 20, Kiss 3, Bryce 18/9, Pipiras 13/9, LeDay 4. Csere: Suárez 17/9, Mokánszki, Bus 1, Bazsó 5/3. Vezetőedző: Pethő Ákos.
Sopron: McGill 11/3, Myers 14/6, Sitku 2, Ford 17/9, Montgomery 9. Csere: Werner 2, Boriszov 19/9, Halász, Fazekas 14/6, Takács. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz.
Kipontozódott: Pipiras (40.).
A mérkőzés alakulása. 3. perc: 2–4, 4. perc: 2–12, 7. p.: 15–19, 9. p.: 17–28, 21. p.: 24–30, 23. p.: 29–32, 25. p.: 31–41, 20. p.: 43–55, 23. p.: 51–55, 25. p.: 56–66, 27. p.: 67–68, 29. p.: 70–70, 34. p.: 76–78, 39. p.: 81–83.