Körmend, Kaposvár, Szolnok. Egymást követő három mérkőzésünket is idegenben játsszuk, az elsőt szombaton, a vasiak otthonában.

A bajnokság legtöbb csapatához hasonlóan a piros-feketék mérkőzései is kiszámíthatatlanok voltak. A bajnokságot rosszabbul kezdték, majd miután visszaköltözhettek a felújításon átesett termükbe, sorozatban hat meccset nyertek. Utóbbi három találkozójukon viszont kikaptak otthon a Pakstól (75–76), szoros csatában maradtak alul Szombathelyen (79–73), majd legutóbb magabiztosan megverték a DEAC-ot (89–73).

A mieink október 24-én találkoztak a Körmenddel, azt az összecsapást 95–94-re megnyerte a Blue Sharks. A meccsből ugyanakkor nehéz kiindulni, hiszen a vasiak keretében több változás is volt. Az akkor még sérült Wesley Gordon helyett Brandon Garrett töltötte be a center pozíciót, valamint leigazolták 4-es posztra Jalen Henryt.

A fordulót a negyedik helyről váró együttes irányítója, Kamau Stokes pontszerzésben (16.5) és gólpasszban (5.6) is csapata legjobbja, mindkét kategóriában Maliek White követi őt (13.2 pont, 4.3 gólpassz). A palánk alatt meghatározó a már említett Gordon (12.4 pont, 8.4 lepattanó) és sokoldalú játékra képes a szerb Sztefan Szavics (11.9 pont, 4.9 pont). A magyarok közül egyértelműen Ferencz Csabát kell kiemelni: a körmendiek legendája 37 évesen 10.2 pontot átlagol és közel 45 százalékkal tüzel távolról.

A két csapat közös pontja Kiss Benedek. Fiatal hátvédünk tavaly érkezett Körmendről, szombaton először játszik a nevelőegyesülete vendégeként.

Tippmix férfi NB I/A, 20. forduló
Egis Körmend-Hübner Nyíregyháza BS
Helyszín: Körmend, Városi Sportcsarnok
Időpont: szombat, 18.00
Stream: MindigTV GO

Fotó: Szendi Péter/Vas Népe