A hárommérkőzéses idegenbeli sorozatunk második állomása Kaposvár. A somogyiak ellen jó emlékünk van, hiszen október 30-án, hazai pályán 90–82-re megvertük őket. Azon a találkozón Nigel Johnson 38 pontig jutott, Manny Suárez 20, Rytis Pipiras 15 pontot tett a közösbe, míg a másik oldalon Nimrod Hilliard (24 pont), T. J. Price (20) és Wayne Martin (15) emelkedett ki.

Meg kell azonban jegyezni, hogy ebben a párharcban sem lehet kiindulni az első meccsből, hiszen azóta rengeteg mérkőzést játszottak a csapatok és a KKK keretében volt is változás. Leigazolták ugyanis Quincy Diggset, aki nyolc mérkőzésen át a Sopron játékosa volt, majd január elején igazolt a Kaposvárhoz. Fizikailag ő is roppant erős hátvéd, csakúgy mint Price, míg négyes és ötös poszton a jól megtermett Xavier Forddal, valamint Martinnal kell felvenni a harcot. Közülük utóbbit érdemes kiemelni, hiszen átlagban szerzett 18.5 ponttal és 7.3 lepattanóval mindkét kategóriában csapata legjobbja, legutóbb Debrecenben 35 pontig, 11 lepattanóig és összesen 45 VAL-ig jutott. Meg kell még említeni a csapat fazonszabászát, Nimrod Hilliardot, aki 17.8 pontja mellett 5.1 gólpasszt oszt ki meccsenként.

A magyarok közül az irányító Krnjajski Boris, a fiatal Plézer Gábor, valamint két rutinos magasember, Hendlein Roland és Csorvási Milán játssza a legtöbb percet.

Nikola Lazics csapata jó formában várja az összecsapást, hiszen december 27-től megverte a Kecskemétet, a Zalaegerszeget, az Oroszlányt, a Szegedet és a Paksot, míg múlt héten kikapott ugyan, csupán kettő ponttal maradt alul a DEAC vendégeként. A KKK 10–9-es mérleggel a tabella 7. helyén áll.

Érdekesség, hogy két ellentétes stílusú csapat találkozik egymással, hiszen a miénk a harmadik legeredményesebben támadó gárda, míg a Kaposvár a legkevesebb pontot kapja, viszont csak három együttesnél átlagol több szerzett pontot.

Tippmix NB I/A, 21. forduló
Kaposvári KK–Hübner Nyíregyháza BS
Helyszín: Kaposvár Aréna
Időpont: szombat, 18.00
Stream: MindiGo Sport

Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap