Nincs megállás az NB I./A csoportban, szombat után ma újabb bajnoki mérkőzést játszunk.

Mint ismert, a Szolnoki Olajbányász ellen január 15-én játszottunk volna, ám ellenfelünknél többen megfertőződtek koronavírussal, ezért a mérkőzést el kellett halasztani – ezt a találkozót pótoljuk kedden.

A bajnokságban legutóbb október 9-én csaptunk össze az Olajjal, akkor sokáig szorongattuk ellenfelünket, ám a hajrában a vendégek kerekedtek felül és 92–84-re nyertek. Azóta mindkét együttesnél voltak változások. Nem volt még a csapatunk játékosa Manny Suárez és Madár András, míg a szolnokiaknál Gelvis Solano felépüléséig Roko Rogic irányított.

A jászságiak az előző szezonban döntőt játszott csapatukra építettek ebben az idényben, az említett Solano és Markeith Cummings személyében csupán két játékos csatlakozott a keretükhöz. Előbbi atletikus irányító, utóbbi kintről és bentről is veszélyes, 3-as poszton bevethető játékos. Három legponterősebb játékosuk az előző idényben is húzóember Bojan Szubotics (14.4 pont), Marjan Cakarun (14.2) és Roko Badzim (13.1). A légiósok mellett hat-hét magyar játékos kap szerepet, közülük Pongó Máté emelkedik ki, aki átlagban szerzett 6.4 pontja mellett a csapat legjobb gólpasszadója (5.2).

A Szolnok 14–5-ös mérleggel a második helyen áll, az utóbbi hat meccsén felváltva nyer és szenved vereséget. Legutóbb Kecskeméten győztek 81–74-re, most nekünk kellene folytatni a sormintát.

Tippmix NB I/A, 18. forduló
Szolnoki Olajbányász–Hübner Nyíregyháza BS
Helyszín: Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
Időpont: Kedd, 18.00
Stream: MindiGO Sport