Az alapszakasz második körében a legtöbb párharcról elmondható, hogy nem érdemes kiindulni a két csapat első találkozójából. Nos, ez a Zalaegerszeg meccsein hatványozottan igaz, ugyanis a zalaiak az elmúlt hónapokban rengeteg változáson mentek keresztül.

November 5-én 85–84-re nyertünk az otthonukban, azóta Carlton Guyton és Christopher Harris sem a csapatuk tagja, felépült sérüléséből Derrick Wilson, csatlakozott a kerethez Takács Martin, távozott Puskás Artúr szakmai igazgató, valamint Teo Cizmic vezetőedző. Utóbbi helyét november végén vette át Emir Mutapcic. Kezdetekben a bosnyák szakemberrel sem jöttek a győzelmek, az idén lejátszott hat bajnokijukból viszont négyet megnyertek (legutóbb 91–67-re győztek a DEAC ellen), ezzel elmozdultak a sereghajtó pozícióból.

A ZTE öt légiósra épít, közülük a legfrissebb érkező, a hét meccsen 17.7 pontot átlagoló Quenton DeCosey a legkiemelkedőbb, de a 14.4 pontot és 6.4 lepattanót átlagoló Jordan Barnettnek is volt nemrég egy 36 pontos mérkőzése. A két, labdás kisember a már említett Wilson és Deondre Parks egyaránt 13 pontot tesz a közösbe meccsenként, míg a palánk alatt meghatározó tud lenni Jonathan Holton (9.9 pont, 8 lepattanó).

A magyarok közül meghatározó perceket kap a sokszoros válogatott Horti Bálint, valamint Németh Ákos és Révész Ádám, míg fiatal poszton az Alba Fehérvártól kölcsönkapott Takács szerepel a legtöbbet.

A Zalaegerszeg idáig egy mérkőzést nyert meg idegenben, még október 16-án a Paks vendégeként.

Tippmix NB I/A, 22. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Zalakerámia ZTE KK
Szombat, 19.00, Continental Aréna