A közel egy hónapos válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésünket péntek este Oroszlányban vívjuk. A hazai gárda közvetlen riválisunk, 9–13-as mérlegével éppen előttünk áll a tabellán. Könnyen előfordulhat, hogy ennek a meccsnek a győztese végez a 10. helyen az alapszakaszban.

A két csapat november 10-én találkozott egymással a Continental Arénában, a 92–81-es győzelmünkből Nigel Johnson 29 ponttal, 9 lepattanóval és 7 gólpasszal, Manny Suárez 22 ponttal és 11 lepattanóval, C. J. Bryce 21 ponttal és 6 lepattanóval vette ki a részét. A másik oldalon a hét triplát értékesítő és 23 pontig jutó Brandon Parrish, a 17 pontos Elijah Burns és az azóta már távozó Milos Miliszavljevics (22 pont) volt húzóember.

Utóbbi helyett január közepén érkezett a szlovén Blaz Mesicek, aki rögtön csapata legponterősebb játékosává lépett elő, 16.8-as átlaga mellett meccsenként 5 lepattanót és 2.8 gólpasszt ért el idáig. Hátvédtársa, a szlovák Mario Ihring a bajnokság ötödik legjobb gólpasszosztója (5.32). Februárban sérülés miatt elveszítették az egyik legharcosabb emberüket, a 3-4-es poszton bevethető Yordan Mincsevet, az ő helyére már igazoltak is új légióst, ám az amerikai Omar Calhoun adminisztratív okok miatt nem léphet pályára ellenünk.

Hasznos magyar magjuk kiemelkedő embere a sokszoros válogatott Ruják András (5.8 pont), a palánk alatt Molnár Márton és a korábban Nyíregyházán is megfordult Garamvölgyi Ákos kap nagy szerepet, a legtöbbet játszó fiatal játékosuk Carev Aleksej.

Hozzánk hasonlóan az OSE is javításra készül. Az Oroszlánok január elején kikaptak a Kaposvártól és a Zalaegerszegtől, hazai pályán megverték a Kecskemétet és a Szegedet, majd idegenben a Paksot, utána vereséget szenvedtek a Falcótól, múlt vasárnap pedig Debrecenben maradtak alul 79–59-re.

Tippmix NB I/A, 23. forduló
MVM-OSE Lions–Hübner Nyíregyháza BS
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
Időpont: péntek, 18.00
Stream: MindigTV Go