Egy hónap után újra hazai pályán játszunk bajnoki mérkőzést. Van miért visszavágnunk szombati ellenfelünknek, hiszen december 10-én 86–84-re kikaptunk Szegeden. Azon a találkozón közel húsz támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek. A lepattanózással más mérkőzésen is gondunk volt, ez is közrejátszott abban, hogy vezetőségünk a keret változtatása mellett döntött és szerződtette Al’Lonzo Colemant, aki segíthet abban, hogy erősebbé váljunk a játék ezen elemében. Az amerikai kosaras a Szedeák ellen mutatkozik be a magyar bajnokságban.

Az első összecsapásunk óta a dél-magyarországi klubnál is volt változás: a négyes poszton bevethető Jesse Hunt helyett az irányító, Rashun Davis érkezett. A korábban Kaposváron is megfordult légiós gyorsan beilleszkedett, eddigi öt meccsén 14.4 pontot átlagol. Egy-két gyengébb mérkőzéstől eltekintve Keandre Cook is stabilan teljesít (16.7 pont), Justin Alston pedig a palánk alatt tud stabilitást adni (11.2 pont, 5.6 lepattanó). Legjobb játékosuk kétségkívül Tayler Persons. Az amerikai kisember pontban (23.17), VAL-ban (29.91), gólpasszban (7.83) és játszott percben (37.17) is vezeti a bajnokságot. Érdekesség, hogy előbbi kategóriában a kezdetektől nagy versenyben van Nigel Johnsonnal – jelenleg a szegedi áll jobban 4 tizednyi pontszámmal.

A Szedeáknál mindenképpen ki kell emelni Bognár Kristófot, aki 11.9 pontjával és 7.2 lepattanójával az egyik, ha nem a legjobb magyar magasember a ligában, de Keller Iván (5.2 pont) és Filipovics Stefan (4.1) is hasznos játékra képes.

A Szeged 11–12-es mérleggel a 8. helyről várja a folytatást, valószínűnek tűnik, hogy a középházban szerepelhet az alapszakasz után. A mi csapatunknak ehhez a 10. helyet kellene elérni, amihez a hátralévő három találkozónk mindegyikét meg kell nyerni, ám sorsunk akkor sem lenne a mi kezünkben. Ettől függetlenül minél több győzelemre szükség van az alapszakaszban, mert a csapatok magukkal viszik az eredményeket a középházba.

Bízunk benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan ezúttal is nagy segítséget kapunk a lelátóról! Mint azt korábban jeleztük, a mérkőzés megtekintése a hölgyek számára ingyenes.

Tippmix NB I/A, 24. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Naturtex-SZTE-Szedeák
Helyszín: Continental Aréna
Időpont: szombat, 19.00

Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország