Ha a középházba akarunk jutni, nincs más lehetőség, a hátralévő két mérkőzésünket meg kell nyernünk, és csak bízhatunk abban, hogy a Szeged, Oroszlány kettős valamelyike nem nyer már mérkőzést, ezzel mögénk kerül. Nincs tehát saját kezünkben a sorsunk, de a tőlünk telhető legtöbbet meg kell tenni, már csak azért is, mert a csapatok továbbviszik eredményeiket a középszakaszba. Szombaton ráadásul épp olyan csapattal találkozunk, amellyel – ha nem sikerül elérni a 10. helyet – nagy versenyben lehetünk az alapszakaszt követően.

A jelenleg sereghajtó Paksnak is létfontosságú tehát a mérkőzés.

December 18-án hazai pályán legyőztük az Atomerőmű csapatát, abból a mérkőzésből azonban már csak azért sem szabad kiindulni, mert mindkét oldalon sok változás történt azóta. A kezdetekhez képest a tolnaiak kerete alakult át jobban. A szezont kezdő Teo Hojc vezetőedző helyére decemberben érkezett Petar Mijovics, akivel a klub ezen a héten bontott szerződést egészségügyi okokra hivatkozva. A bajnokság hajrájában az addigi másodedző, Jan Pavlík irányítja az együttest.

Az ASE színeiben ebben az idényben már kilenc légiós lépett pályára, jelenleg hatot foglalkoztatnak, azaz valaki mindig kimarad a meccskeretből. Legponterősebb játékosuk az irányító, Kendrick Brown (16.6 pont, 4.6 lepattanó), de hátvédtársa, Deshon Taylor (14.8 pont, 45%-os triplamutató) is képes megszórni az ellenfeleket. Legfrissebb igazolásuk a több poszton bevethető Shaquille Keith múlt héten 16 pontos meccsel mutatkozott be a DEAC ellen.

A csapat meghatározó tagja a rutinos Kovács Ákos (8.1 pont) és Eilingsfeld János, aki egészségesen a Paks legjobbja. Itt azonban nagy kérdés, hogy a válogatott kiválóság pályára lép-e, hiszen sérülése miatt január 22-e óta nem játszott bajnokit.

Az Atomerőmű január 8-án idegenben megverte a Körmendet (75–76), azóta viszont a Kaposvártól, a ZTE-től, az Oroszlánytól, a Szegedtől, a Kecskeméttől, a Falcótól és a DEAC-tól is kikapott. Jelenleg három győzelem a lemaradásuk a mieinkhez képest.

Tippmix NB I/A, 25. forduló
Atomerőmű SE–Hübner Nyíregyháza BS
Időpont: szombat, 18 óra
Helyszín: Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Stream: MindigTV GO

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe