Nehéz feladatot „kaptunk” az alapszakasz zárásául, hiszen a bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő, jelenleg is listavezető Falco-Volvo Alpok Autó Szombathelyt fogadjuk szombat 18 órakor a Continental Arénában.

A szombathelyiek ebben az idényben a Bajnokok Ligája főtábláján is szerepeltek, az első csoportkörből magabiztosan jutottak tovább, majd a másodikban jó nevű ellenfelekkel szemben egy győzelem mellett öt vereséget jegyeztek. Azt a bizonyos győzelmet épp ezen a szerdán szerezték meg a litván Lietuvos Rytas ellen.

A magyar bajnokságban ritkán verik meg a vasiakat, ebben az idényben csak a DEAC-nak, az Albának és a Sopronnak sikerült. Utóbbi óta kilenc bajnokit nyertek meg. Jelenleg öt győzelmi előnyük van a második Szolnokkal szemben, tehát már a középszakasz kezdete előtt valószínűnek tűnik, hogy első helyről kezdhetik a rájátszást. Mérlegük nem meglepő, mivel több statisztikai kategóriában is élen állnak, például ők szerezték a legtöbb pontot, és a legkevesebbet kapták.

A hazai kosárdrukkerek jó néhány ismerős névvel találkozhatnak a Falco keretében, hiszen a magyar válogatott gerince a szombathelyieket erősíti. Sérülés miatt Benke Szilárd nem áll Milos Konakov vezetőedző rendelkezésére, ám az előzetes hírek szerint másik öt válogatott játékos, azaz Perl Zoltán, Váradi Benedek, Keller Ákos, Golomán György és Somogyi Ádám bevethető. A bivalyerős magyar mag mellett Boris Barac, Marvin Clark és Deontae Hawkins személyében három külföldi játékost foglalkoztatnak. Érdekesség, hogy a címvédő egyik játékosa sem átlagol harmincnál több játékpercet.

Ha valakit ki lehet emelni az egységesen stabilan teljesítő alapemberek közül, akkor az Perl Zoltán, aki 18.3-mal ötödik a bajnokság pontlistáján és VAL-ban ugyanezt a pozíciót foglalja el 23.96-os értékkel.

TIPPMIX NB I/A, 26. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely
Időpont: szombat, 18.00
Helyszín: Continental Aréna

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe